‘Stranger Things’: Netflix maakt opvallend eerbetoon aan gestorven personage

Het vierde seizoen van Stranger Things zit erop, en dat betekent ook dat fans afscheid hebben moeten nemen van een aantal personages. En hoewel de makers op voorhand gewaarschuwd hadden dat het aantal sterfgevallen zou oplopen, viel dat allemaal nog wel mee. (let op spoilers vanaf hier) Maar één dood blijkt de fans van Stranger Things toch heel zwaar te zijn bevallen. Om Eddie Munson (Joseph Quinn) te herdenken, maakte Netflix een opvallend eerbetoon in een grasveld.

Fans van de serie zijn het al gewoon. Elk jaar maakt een leuk personage zijn/haar intrede in de wereld van Stranger Things, om nadien doodleuk te sterven. In het eerste seizoen was dat Barb (Shannon Purser), in het tweede namen we meteen afscheid van Bob (Sean Astin) en in het derde raakten we Billy (Dacre Montgomery) en Alexei (Alec Utgoff) kwijt.

Eddie Munson

Het viel dus te verwachten dat de makers van Stranger Things het weer van plan waren. Maar toch hoopten de fans er vanaf het begin van het vierde seizoen op dat het deze keer anders was. Het personage Eddie Munson (Joseph Quinn) deed zijn intrede en iedereen was meteen verkocht. Maar toch mocht het niet baten, want in de laatste aflevering stierf Eddie na een gevecht met een zwerm demobats.

Die dood raakte duidelijk heel wat fans van Stranger Things. Het ging zelfs zo ver dat er een petitie is opgestart om Eddie terug te halen voor seizoen 5. Meer dan 70.000 mensen ondertekenden die oproep al.

Indiana

Dat Eddie zo populair is bij de fans is ook Netflix niet ontgaan. De streamingdienst besloot daarom om het personage nog een laatste eer te betonen. Op YouTube deelden ze namelijk een filmpje met de naam “Eddie, This Is For You“. Daarin zien we een tekening die gemaakt is van het personage in een groot grasveld. Daarop zien we Eddie met de boodschap “Eddie Munson 4 Ever“.

De ‘graancirkel’ zou ergens in de Amerikaanse staat Indiana gemaakt zijn, al zegt Netflix niet exact waar. We gaan er echter van uit dat het niet lang zal duren voor fans de tekening gevonden hebben.

Bekijk hier het eerbetoon aan Eddie Munson:

Meer
Lees meer...