Netflix verwijdert scène uit ‘Stranger Things’ om personage minder creepy te maken

Fans van Stranger Things hebben iets opvallend opgemerkt in een van de eerste afleveringen van de reeks. Netflix zou namelijk een scène uit het eerste seizoen hebben verwijderd om er een personage minder creepy te laten uitzien. Hoewel de serie vol monsters en andere creepy wezens zit, gaat het om een ‘doodgewone’ scène van een van de hoofdpersonages.

Netflix heeft zonder aankondiging een scène uit het allereerste seizoen van Stranger Things geknipt. Dat lieten verschillende fans via sociale media weten. Het gaat om een moment in de reeks waarbij het personage Jonathan Byers (Charlie Heaton) iets ongepast doet. Volgens fans probeert Netflix op die manier te voorkomen dat kijkers het personage creepy zouden vinden.

Jonathan Byers

In het allereerste seizoen van de serie zien we hoe Will Byers (Noah Schnapp) verdwijnt. Het hele dorpje Hawkins gaat naar de jongen op zoek, tot zijn ‘lijk’ wordt teruggevonden. Will heeft één oudere broer, Jonathan Byers (Charlie Heaton), die op zijn beurt ook op onderzoek uitgaat.

Tijdens dat onderzoek komt hij met zijn fototoestel terecht in een bos aan de rand van het dorp. Wanneer hij geluiden hoort, denkt hij dat er andere mensen in gevaar zijn. Maar uiteindelijk ziet hij gewoon een aantal tieners aan een zwembad. Twee van die tieners zijn Nancy (Natalia Dyer) en Steve (Joe Keery) die na de zwempartij naar de bovenverdieping van het huis gaan.

Jonathan, die een oogje heeft op Nancy, maakt vervolgens foto’s van Nancy die zich aan het uitkleden is. Maar dat zal dus nu niet meer te zien zijn op Netflix. De streamingdienst heeft die scène er namelijk uitgeknipt.

Reacties

Het zijn fans van de reeks die die update hebben gevonden, want Netflix heeft er nooit iets over bekendgemaakt. Een aantal kijkers zijn dan ook boos dat het op die manier het personage Jonathan minder creepy probeert te maken. Het personage Steve is in het eerste seizoen namelijk wel nog “arrogant” en “gemeen”, terwijl hij in de volgende seizoenen een echte fan favorite wordt. Op Twitter regende het alleszins al teleurgestelde reacties. Of Netflix nog officieel zal reageren, valt af te wachten.

https://twitter.com/legallyblqnde/status/1549823955183308803
Meer
Lees meer...