‘Stranger Things’: Noah Schnapp bevestigt dat Will homo is én verliefd op Mike

Het vierde seizoen van Stranger Things staat nu al enkele weken volledig op Netflix. In die nieuwe afleveringen is de hechte band tussen Will Beyers (Noah Schnapp) en Mike Wheeler (Finn Wolfhard) duidelijk te zien. En die band is meer dan enkel vriendschap, zo bevestigt Noah Schnapp nu.

Veel fans van Stranger Things vermoedden het al lang, maar nu heeft ook Noah Schnapp het zelf bevestigd. Zijn personage Will Beyers is homo en is verliefd op zijn vriend Mike Wheeler (Finn Wolfhard). “Het is 100 procent duidelijk”, klinkt het bij Schnapp.

Verliefd op Mike

In een nieuw interview met Variety heeft Noah Schnapp laten weten dat hij zeker is dat zijn Stranger Things-personage Will Beyers homo is én verliefd is op zijn vriend Mike Wheeler (Finn Wolfhard). “In het eerste seizoen werd er al op gehint. Het was er altijd, maar je wist nooit wat het echt was. Misschien groeide hij gewoon trager op dan z’n vrienden?”

Maar in het vierde seizoen is het volgens Schnapp zo klaar als een klontje. “Nu hij ouder is, is het een heel duidelijk. Het is 100 procent zeker dat hij homo is en verliefd is op Mike. Maar tot nu was het een trage verhaallijn. Ik vind dat het heel mooi gedaan is. Het had makkelijk geweest om een personage gewoon van het ene op het andere moment homoseksueel te laten worden. Maar de lange aanloop maakt het mooier.”

Pizzatruck

Fans merkten ook op dat de scène in de pizzatruck van Argyle (Eduardo Franco) dit duidelijk maakte en dat bevestig Schnapp nu ook. Tijdens die scène probeert Will Mike gerust te stellen wanneer hij zegt dat hij vreest dat Eleven niet meer van hem houdt. Mike vreest dat Eleven hem niet meer nodig heeft nu ze elkaar zo lang niet gezien hebben. Maar ook Will lijkt het daar moeilijk mee te hebben. “Ik herinner me dat ik echt tranen met tuiten aan het huilen was tijdens het opnemen van die scène”, vertelt Schnapp. “En toen ik het dan op het scherm zag, was het subtieler. Ik ben fan van hoe ze de scène gemonteerd hebben.”

“Die scène was heel belangrijk voor Will”, gaat de acteur verder. “Het toonde waar het op staat. Dat Will verliefd is op z’n beste vriend, maar niet weet hoe hij het aan hem moet vertellen.” Of Will uiteindelijk wel z’n gevoelens kan uiten, komen we hopelijk te weten in het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things.

Bekijk hier de trailer voor het vierde seizoen van Stranger Things:

https://www.youtube.com/watch?v=yQEondeGvKo

Het vierde seizoen van Stranger Things is te bekijken op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...