‘Stranger Things’: Dit mogen we verwachten van seizoen 5

De slotafleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things staan nog niet eens een week op Netflix, maar toch wordt er door de fans al volop gespeculeerd over het vijfde en laatste seizoen. De Duffer Brothers, showrunners van de reeks, lichtten daarover alvast een tipje van de sluier.

Het nieuws over Stranger Things staat niet stil. Het vierde seizoen van de reeks is dankzij Vol. 2, dat afgelopen vrijdag gereleaset is, al meer dan 1 miljard uren bekeken op Netflix. Toch wordt er ondertussen ook al volop vooruitgekeken naar seizoen 5. Dat zal meteen ook het einde van Stranger Things betekenen, al zijn er wel plannen voor een spin-off.

Terug naar Hawkins

Over dat vijfde seizoen weten we al heel wat. Zo maakten de makers eerder al bekend dat er een tijdsprong gemaakt zal worden. Recent gaven de Duffer Brother dan weer meer uitleg over hun planning van de komende jaren bij het maken van Stranger Things seizoen 5. Zo wordt er in augustus 2022 begonnen met het schrijven van het scenario en zal het nieuwe seizoen in 2024 te zien zijn op Netflix.

Matt en Ross Duffer hebben op de podcast Happy Sad Confused nu ook meer details gegeven over de inhoud van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things. Daar bevestigden ze onder andere dat alles zich opnieuw zal afspelen in Hawkins. “We willen teruggaan naar veel van de dingen die we in seizoen 1 hebben gedaan. Het is een leuk idee om de cirkel rond te maken”, zei Matt daarover.

Enkel einde seizoen 5 al beslist

Hoe ze dat idee in het vijfde seizoen precies zullen invullen, weten de broers zelf nog niet. De Duffer Brothers hebben namelijk enkel nog maar beslist hoe Stranger Things zal aflopen. “Op dit moment hebben we redelijk veel vertrouwen in ons einde. Hoewel een groot deel van seizoen 5 nog behoorlijk onduidelijk is, zijn de laatste 30 minuten vrij duidelijk in ons hoofd”, klinkt het.

“Als we de weg daarnaartoe goed kunnen maken, denk ik dat we een einde krijgen dat hopelijk voor iedereen bevredigend is. Je kan niet iedereen tevreden stellen, maar we hopen dat het we iets kunnen maken dat goed voelt voor dit verhaal”, besluiten de Duffer Brothers.

Luister hier naar de Duffer Brothers over seizoen 5 van Stranger Things:

Stranger Things 4 is te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...