‘Stranger Things’-acteur Jamie Campbell Bower hint naar terugkeer Vecna in seizoen 5

Wat veel fans hoopten, lijkt nu ook werkelijkheid te worden. De kans is namelijk groot dat acteur Jamie Cambell Bower ook in het volgende seizoen van Stranger Things te zien zal zijn. Bower liet in een interview met NME alvast weten dat “het avontuur nog lang niet gedaan is”. Het is nog niet duidelijk wanneer het vijfde en laatste seizoen van de serie zal verschijnen.

Er wordt druk gewerkt aan het laatste seizoen van Stranger Things. Enkele weken geleden lieten de makers alvast weten bezig te zijn aan de scenario’s en de opnames zouden in het voorjaar van 2023 beginnen. Bij die opnames zou ook acteur Jamie Campbell Bower terug aanwezig zijn, als we de acteur zelf mogen geloven. Bower speelde in het vierde seizoen de rol van Vecna, de grote slechterik.

Vecna

Sinds vorige maand is Stranger Things 4 volledig te zien op Netflix. Daarin deed de Britse acteur Jamie Campbell Bower zijn intrede. Hij was te zien als een van de medewerkers in het Hawkins Lab. Maar later bleek dat het personage nog heel wat andere identiteiten had, waaronder die van Vecna.

Vecna is de grote slechterik in het nieuwe seizoen en blijkt al de hele tijd achter alle gebeurtenissen uit de voorbije seizoenen te zitten. Hij leeft in het Upside Down en heeft het in seizoen 4 gemunt op jongeren die worstelen met onopgeloste trauma’s. Die teistert hij met nachtmerries waarna hij hun botten breekt en hun ogen implodeert. Uiteindelijk wil hij daarmee een doorgang maken naar de echte wereld om daar de macht te grijpen.

Terugkeer

Op het einde van het nieuwe seizoen was te zien hoe Eleven en co. een einde probeerden te maken aan Vecna. Maar uiteindelijk bleek het plan niet volledig te werken en lukte het Vecna toch om het Upside Down te laten voortvloeien in de echte wereld. Het was daarnaast ook niet zeker of ze het wezen wel echt hadden verslaan.

Maar die twijfel heeft acteur Jamie Campbell Bower dus al bij velen afgenomen. In een interview met NME vertelt hij over de rol en over zijn toekomst in de reeks. “Vecna zal helemaal gek worden. Hij zal zijn leger opnieuw opbouwen en op zoek gaan naar bloed. Ze hebben het echt volledig voor zichzelf verpest”, vertelt hij. Daarnaast hoopt hij ook dat de connectie tussen Will (Noah Schnapp) en Vecna duidelijker wordt.

Met die woorden lijkt Bower dus zijn terugkeer alvast te bevestigen. Wanneer hij terug op de set zal staan en wanneer het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...