‘Stranger Things’ acteur Jamie Campbell Bower imiteert Lizzo in Vecna-stem

Het is ondertussen al even geleden dat Stranger Things 4 op Netlix verscheen. Maar toch is de serie nog steeds the talk of the town. Vorige week was acteur Joseph Quinn (Eddie) nog te gast bij Jimmy Fallon en deze week was het de beurt aan Jamie Campbell Bower. Hij speelde de rol van Vecna, die vooral bekend werd door zijn angstaanjagende zware stem. Die gebruikte hij met alle plezier nog eens om enkele bizarre zinnen uit te spreken.

Sinds vorige maand is Stranger Things 4 te zien op Netflix. Daarin deed de Brit Jamie Campbell Bower zijn intrede. Hij was te zien als een van de medewerkers in het Hawkins Lab. Al bleek later dat het personage nog heel wat andere identiteiten had, waaronder Vecna. Doordat de acteur nu in zo’n gigantische reeks zit, groeit natuurlijk ook zijn populariteit. Om die reden was hij te gast bij de Tonight Show van Jimmy Fallon, waar hij in zijn Vecna-stem een aantal imitaties probeerde.

Vecna

Vecna is een van de opvallendste personages uit het vierde seizoen van Stranger Things. Hij leeft in het Upside Down en heeft het daar gemunt op jongeren die worstelen met onopgeloste trauma’s. Die teistert hij met nachtmerries waarna hij hun botten breekt en hun ogen implodeert. Daarnaast beschikt hij ook over een lage, angstaanjagende stem.

Die stem is ingesproken door acteur Jamie Campbell Bower zelf, in overleg met de makers. In het interview met Jimmy Fallon vertelt hij hoe dat proces toch even geduurd heeft. “Eerst leek de stem meer op die van Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street. Maar dat was wat te nasaal, waarna we die toch veranderd hebben”, klonk het.

Lizzo

Na een tijdje vroeg presentator Jimmy Fallon om die stem nog een keer te gebruiken. “Hier zijn enkele zinnen die Vecna nooit zou zeggen”, vertelde Fallon. Daarna kreeg Campbell Bower op de autocue film- en muziekquotes voorgeschoteld. Het begon bij de iconische zin “I’m just a boy, standing in front of a girl, asking her to love him” uit de film Notting Hill, waarna hij ook nog een quote uit Titanic voorlas.

Maar de meest iconische uitspraak moest dan nog komen. In zijn zware en lage Vecna-stem ‘zong’ de acteur de gekende lyrics uit Lizzo’s About Damn Time. De video ging al meteen viraal op TikTok en ook de acteur moest er smakelijk om lachen.

Bekijk de volledige video hier:

Meer
Lees meer...