‘Titanic’: Geremasterde versie van filmklassieker in 2023 opnieuw te zien in de cinema

Titanic keert volgend jaar – nog maar eens – terug naar de cinemazalen. Voor de 25ste verjaardag van de film wordt een speciale geremasterde versie in 3D 4K HDR en een hoge framesnelheid gemaakt. Die zal je vanaf februari 2023 opnieuw kunnen gaan bekijken op het grote scherm.

Hoewel James Cameron de voorbije jaren druk bezig was met de vele sequels van Avatar – zoals Avatar: The Way of Water -, is ook zijn andere kassucces niet vergeten. Speciaal voor de 25ste verjaardag van Titanic wordt er namelijk gewerkt aan een geremasterde versie van de filmklassieker. Die zal vanaf 10 februari 2023, juist op tijd voor Valentijn, in de cinema uitkomen. Dat meldt de website Deadline.

11 Oscars

Toen Titanic in 1997 voor het eerst in de zalen kwam, was de film meteen een enorm succes. Naast 14 Oscarnominaties, waarvan er 11 werden verzilverd, werd Titanic ook de meest succesvolle film aller tijden aan de box-office. Die toppositie zou het vasthouden tot Avatar, eveneens van regisseur James Cameron dus, het record brak in 2010. De voorbije 25 jaar deed daarnaast enkel Avengers: Endgame ook nog beter dan Titanic.

De klassieker, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrol, kreeg de voorbije jaren al enkele malen een nieuwe release in de cinema. Zo kwam er in 2012 een 3D-versie uit om het honderdjarig bestaan van de ramp met de Titanic te herdenken. In 2017 kwam er dan weer een beperkte herlancering om het twintigjarig bestaan van de film te vieren.

Geremasterde 3D-versie

Ondertussen is de originele release van Titanic al 25 jaar geleden en dus vonden de makers het tijd om de film nog maar eens terug naar de cinema te brengen. Dat verklapte Jon Landau, al COO van productiebedrijf Lightstorm Entertainment dat al langer met Cameron samenwerkt, op een het Disneyevent CineEuropa in Barcelona. Het zou opnieuw gaan om een 3D-versie, maar dan wel geremasterd in 4K HDR en met een hoge framesnelheid.

Meer
Lees meer...