Leonardo DiCaprio reageert voor het eerst op de ‘deur-kwestie’ uit ‘Titanic’

Dé vraag die de hele wereld bezighoudt, krijgt eindelijk een antwoord. Kind of. Acteur Leonardo DiCaprio antwoordde in een interview op de vraag of er dan toch niet genoeg plaats was voor Jack om naast Rose op de deur te gaan liggen nadat de Titanic tegen de ijsberg was gevaren en zonk.

Acteur Leonardo DiCaprio heeft ein-de-lijk gereageerd op de grootste controverse uit de geschiedenis van de moderne film: Konden Rose en Jack samen op de deur toen de Titanic gezonken was? Het antwoord was … niet bijster interessant.

Dé vraag der vragen

Leonardo DiCaprio is op dit moment zijn nieuwe film Once Upon A Time In Hollywood aan het promoten. Hij doet dat samen met zijn collega’s Brad Pitt en Margot Robbie. Het trio werd onder andere geïnterviewd door MTV News, wiens journalist dé vraag stelde waar de hele wereld een antwoord op wil: Kon Jack bij Rose op de deur kruipen en de botsing van de Titanic met de ijsberg overleven?

Na 20 jaar staat de afdruk van Kate Winslets hand nog steeds op het raam van de auto uit Titanic.

Het antwoord was even teleurstellend als de hele ‘deur-scène’

DiCaprio reageerde teleurstellend: “Ik heb geen commentaar.” Zelfs toen Brad Pitt en Margot Robbie hem aan het pushen waren om de vraag te beantwoorden, bleef ‘Jack’ zeggen dat hij geen commentaar had. Het enige positieve aan het hele gesprek? Duidelijk zien dat de drie enorm goed met elkaar kunnen opschieten en het sprankeltje hoop dat Leo ons geeft over ‘de deur’ door zijn lachje als hij zijn no comment-antwoord geeft.

Once Upon A Time In Hollywood

Het is de eerste keer ooit dat Leonardo DiCaprio en Brad Pitt samen op het witte doek te zien zijn. En hoewel de twee rasechte topacteurs zijn, hebben ze nog niet heel veel Oscars op hun namen staan. Eéntje om precies te zijn. Die kreeg DiCaprio voor zijn hoofdrol in The Revenant.

Ook regisseur Quentin Tarantino is een Hollywoodicoon zonder Academy Awards op zijn naam. Hij werd wel als scenarist in de bloemetjes gezet voor de verhaallijnen van Pulp Fiction en Django Unchained, maar een Oscar voor zijn werk als regisseur ontbreekt nog steeds uit zijn collectie.

Oscars zijn weer geen evidentie

Of de drie met Once Upon A Time In Hollywood wél één of meerdere Oscars in de wacht zullen slepen, valt nog af te wachten. De winnaars worden namelijk bepaald door een professionele jury, die ook rekening houden met het box office-succes van een film. En net dat is nooit te voorspellen.

Once Upon A Time In Hollywood verschijnt op 14 augustus in de bioscoop.

Meer
Lees meer...