Kate Winslets hand staat na twintig jaar nog steeds op het autoraam uit ‘Titanic’

‘Titanic’ is al meer dan twintig jaar oud, maar als je de decorstukken ziet, zou je dat niet denken. De afdruk van de hand van Rose staat namelijk nog steeds in het autoraam. 

Meer dan twintig jaar na de release van Titanic, haalt regisseur James Cameron nog eens herinneringen aan de film op. Hij deelde een foto van de auto uit de scène waarin Jack en Rose “naar de sterren” gaan. We krijgen in die scène niets concreets te zien, maar wat Leonardo DiCaprio en Kate Winslet precies aan het uitspoken zijn, wordt wel duidelijk gemaakt door haar hand tegen het bedampte autoraam. En wat blijkt? Die afdruk staat er na meer dan twintig jaar nog steeds op! Wist je trouwens dat je met Titanic II binnenkort ook meekan? Het schip kan in 2022 het water in en lijkt als twee druppels water (hihi) op het originele.

Meest succesvolle film ooit

Toen James Cameron bekendmaakte dat hij Titanic wilde maken, kwam dat bij velen als een verrassing. De regisseur had daarvoor namelijk enkel aan actiefilms gewerkt. Titanic was een risico, zowel voor Cameron als voor 20th Century Fox en Paramount Pictures. Maar toch kreeg hij het voor elkaar: Titanic werd de meest succesvolle film ooit. Hij staat nog steeds op de tweede plaats in de lijst van films die het meest opbrachten (ook al is hij niet helemaal correct).

Titanic maakte instant filmsterren van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, die de hoofdrollen in de film spelen. Het was bovendien een pittige film: niet iedereen vond het even gepast dat Jack een naakte Rose tekende en de seksscène in de auto was in die tijd ook nogal gewaagd. Ook veel kritiek kwam op het feit dat Rose alleen gered wordt, ook al is er zeker genoeg plaats voor twee op het “vlot”. (James Cameron legt hier uit waarom Jack het daar niet kon overleven.)

De auto-scène herbekijken? Dat kan zeker!

Meer
Lees meer...