‘Stranger Things’ kan ‘Squid Game’ niet voorbijsteken en blijft op één na best bekeken Netflixreeks ooit

Stranger Things blijft de op één na best bekeken Netflixreeks ooit. Het haalde die positie al na de release van seizoen 4 Volume 1, maar met de komst van Volume 2 kon het nog steeds niet voorbij Squid Game. Stranger Things blijft zo wel de best bekeken Engelstalige reeks op Netflix met meer dan 1,3 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen.

Het is ondertussen al meer dan 28 dagen geleden dat de laatste twee afleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things verschenen op Netflix. Daardoor zijn er nu ook officiële kijkcijfers van het volledige vierde seizoen beschikbaar.

1,352 miljard uren bekeken

Doordat de release van het vierde seizoen van Stranger Things werd opgesplitst in twee delen, werden de kijkcijfers van de twee delen apart berekend en vervolgens opgeteld. Volume 1 werd zo in de eerste 28 dagen 930 miljoen uren bekeken. Volume 2 deed daar nog 422 miljoen uren bij. Daardoor komt het volledige vierde seizoen van Stranger Things op een totaal van 1,352 miljard kijkuren. Daarmee komt het dus nog steeds zo’n 300 miljoen uren tekort om de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game voorbij te steken.

Stranger Things is wel pas de tweede reeks in de geschiedenis die over de kaap van een miljard kijkuren gaat. Maar met 1,65 miljard kijkuren blijft Squid Game wel nog steeds de populairste Netflixreeks ooit. Daarnaast is het ook interessant om te weten dat het volledige eerste seizoen van Squid Game 8 uren telt. Terwijl de twee volumes van het vierde seizoen van Stranger Things samen goed zijn voor 13 uren.

Het tweede seizoen van Bridgerton blijft op de derde plaats staan met in totaal 656 miljoen kijkuren. Die cijfers heeft het vierde seizoen van Stranger Things wel meer dan verdubbeld.

Bekijk hier nog eens de trailer van Stranger Things seizoen 4 Volume 2:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...