‘Stranger Things’-scenaristen begonnen aan seizoen 5

Vorige maand kwam het tweede deel van Stranger Things 4 uit op Netflix. Hoewel het eerste deel op gigantisch veel fijne reacties kon rekenen, mist het tweede deel volgens veel fans enkele belangrijke zaken. Toch wordt er door de cliffhanger al reikhalzend uitgekeken naar het volgende en laatste seizoen. En aan dat laatste seizoen zijn de scenaristen nu officieel begonnen.

Tussen Stranger Things seizoen 3 en 4 zat een wachtperiode van drie jaar. Hoewel fans nu hopen dat het wachten op het laatste seizoen minder lang zal duren, zal dat waarschijnlijk niet echt het geval zijn. De scenaristen zijn namelijk nu pas begonnen aan de scripts van het vijfde en laatste seizoen. De opnames zouden pas in 2023 beginnen, waardoor een release in de loop van 2024 het vroegst haalbare lijkt.

Seizoen 5

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Al sinds 2016 is de serie een gigantische hype en breekt die alle mogelijke records. Het vierde seizoen zorgde er zelfs mee voor dat songs als Running Up That Hill van Kate Bush en Master of Puppets van Metallica terug een boost kregen.

Om die reden heeft Netflix beslist om er nog één seizoen aan te breien. Dat nieuws is al even bekend, maar nu heeft de streamingdienst een nieuwe update gedeeld. Via een foto op Twitter laten de schrijvers weten dat ze officieel begonnen zijn aan de scenario’s van het vijfde seizoen.

Tijdsprong

Wat er daarin staat te gebeuren, is nog niet bekend. Al belooft het spannend te worden, nu de Upside Down begint over te lopen in de normale wereld. Er was ook sprake van een tijdsprong, omdat de acteurs te oud zouden worden. Maar of die er zal komen, dat valt af te wachten.

De knopen zullen de komende maanden alleszins worden doorgehakt door de Duffer Brothers en hun team. Fans hopen alvast dat ook de acteurs inspraak zullen krijgen, aangezien enkele belangrijke scènes uit de laatste afleveringen werden geïmproviseerd.

Meer
Lees meer...