‘Stranger Things’-acteur dacht dat eerste seizoen zou floppen

Ondertussen is Stranger Things uitgegroeid tot de populairste Engelstalige Netflixreeks ooit, maar niet iedereen had dat verwacht. Toen de serie in 2016 voor het eerst uitkwam, dacht acteur David Harbour, die Hopper speelt, namelijk dat de reeks zou floppen. Maar niets was minder waar.

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Al sinds 2016 is de serie een gigantische hype en breekt die alle mogelijke records. Toch was dat succes niet vanzelfsprekend, want tijdens de opnames van het allereerste seizoen dachten enkele castleden dat de serie niet ging aanslaan. Een van hen was acteur David Harbour, die ondertussen in alle huiskamers graag gezien wordt als Jim Hopper.

Geen kijkers

Nostalgie, horror, spanning én heel sterke kijkcijfers, dat is een perfecte samenvatting van de serie Stranger Things. De reeks kwam in 2016 uit op Netflix en groeide op twee dagen uit tot een grote hit. Ondertussen zitten we al aan het vierde seizoen, dat ook nog steeds voor records zorgt. Ook muzikanten genieten al jaren mee van de hype, want o.a. Metallica en Kate Bush reageerden al op hun toenemend succes dankzij Stranger Things.

Toch had niet iedereen verwacht dat de serie zo een succes zou worden. In een recent interview met de The One Show op de BBC vertelde acteur David Harbour namelijk dat hij dacht dat de reeks zou floppen. “We hadden niet veel budget tijdens het eerste seizoen”, vertelde hij. “Wanneer we gedaan hadden met de opnames dacht ik dat we geen tweede seizoen meer zouden maken. We dachten allemaal dat niemand zou kijken en het een echte nachtmerrie van schaamte zou worden.”

Vijfde seizoen

Gelukkig had de acteur het bij het verkeerde eind. Zes jaar na de release van het allereerste seizoen is Stranger Things uitgegroeid tot een van de populairste series aller tijden en telt het vier seizoenen. Netflix maakte ondertussen ook al bekend dat er een vijfde seizoen in de maak is.

Wanneer dat precies op de streamingdienst zal verschijnen, is niet geweten. Al zal dat waarschijnlijk nog wel een tijdje duren. Daarnaast zijn makers Ross en Matt Duffer ook bezig aan een spin-off. Waarover die zal gaan, weet nog niemand.

Meer
Lees meer...