‘Stranger Things’-acteur David Harbour deelt beelden van transformatie voor seizoen 4

Het is ondertussen al drie weken geleden dat het tweede deel van Stranger Things 4 online kwam. Daarin was ook te zien hoe het personage van acteur David Harbour een enorme transformatie onderging. Dat kwam doordat Hopper vast kwam te zitten in een Russische gevangenis. Voor zijn rol viel Harbour maar liefst 36 kilogram af en in een recente Instagrampost deelt hij nu zijn ervaring.

Wie Stranger Things volgt, weet dat het personage Hopper al sinds het begin bekend staat om zijn dad bod. Dat is een populaire term die wordt gebruikt bij mannen van middelbare leeftijd met een minder fit lichaamstype. Maar die dad bod was in het vierde seizoen nergens meer te bekennen. In de laatste aflevering zien we hoeveel Hopper precies is vermagerd, en dat was ook voor acteur David Harbour geen gemakkelijke opdracht.

Extra lang

In het derde seizoen van Stranger Things zag het er even niet goed uit voor het personage Jim Hopper, maar in het vierde seizoen bleek hij toch nog in leven. Hopper zat opgesloten in een Russische gevangenis en leefde acht maanden op beschimmeld brood, waterige soep en maden. Dat betekende ook dat acteur David Harbour enorm moest afvallen voor de opnames van seizoen 4, want van zo’n dieet ga je natuurlijk vermageren.

Hoe de acteur dat precies deed, deelde hij gisteren op Instagram. Acht maanden lang ging hij met een personal coach aan het werk, waardoor hij veel afviel op korte tijd. Dat gewicht moest hij door de uitbraak van het coronavirus ook extra lang aanhouden, wat het er niet makkelijker op maakte.

Juiste balans

“Het was een moeilijke, maar interessante rit”, staat er te lezen onder de post. “Ik ben meermaals van dieet en fitnessplanning veranderd, maar uiteindelijk ben ik 36 kilogram afgevallen.” Ondertussen heeft de acteur er weer wat kilo’s bij voor zijn rol als de Kerstman in een nieuwe film. En dat zal het volgens de acteur nog moeilijker maken om terug een balans te vinden voor het vijfde seizoen van Stranger Things.

“Het is moeilijk om terug af te vallen en tot een goed gewicht te komen. Hoe Hopper er volgend seizoen zal uitzien, is dus nog niet zeker. Al dit gedoe is niet goed voor het lichaam, dus ik zal het waarschijnlijk binnenkort moeten opgeven. Maar toch was het fijn om voor mijn job even in een ander lichaam te vertoeven.”

Bekijk de Instagrampost hier:

Meer
Lees meer...