‘Stranger Things’ krijgt spin-off, maar niemand weet waarover

Het is bijna zover. Nu vrijdag, 1 juli 2022, verschijnt het tweede deel van Stranger Things 4. Dat betekent het begin van het einde van het voorlaatste seizoen, want makers Ross en Matt Duffer maakten al bekend dat er nog een vijfde en laatste seizoen zal komen. Daarna zou er ook nog een spin-offreeks volgen. Dat maakte het duo bekend in een interview met Variety. Waarover die serie zal gaan, is nog niet bekend.

De verhalen uit het Stranger Things-universum zijn nog niet ten einde. Deze week verschijnt het tweede deel van seizoen 4. Daarna komt er ook nog een vijfde en allerlaatste seizoen, maar wanneer dat zal uitkomen is nog niet geweten.

Toch zal ook dat niet het einde zijn van de franchise. Makers en regisseurs Matt en Ross Duffer lieten namelijk eerder al weten dat ze aan een spin-off bezig zijn. Nu zouden ze er ook een concreet idee over hebben én is het iets wat niemand zou verwachten.

Einde

Stranger Things volgt een groep vrienden anno 1980 die te maken krijgt met een heleboel mysterieuze gebeurtenissen. Daarbij hoort ook de verdwijning van een van hen: Will Byers. Die verdwijning zorgt ervoor dat heel het dorpje Hawkins op zijn kop staat. Wanneer blijkt dat er ook andere realiteiten in het spel zijn, is het hek helemaal van de dam.

Ondertussen zijn we al drie seizoenen later en zijn ook de personages ouder geworden. Om die reden, en ook omdat de makers op voorhand wisten waar en wanneer de serie zou eindigen, wordt seizoen 5 het laatste. Maar daarna willen de broers Duffer dus nog verder met de franchise aan de hand van een spin-off.

Spin-off

Daarover praatten ze in een recent interview met Variety, waar ze ook vertelden dat niemand zou verwachten dat ze die weg opgaan. “We hebben al een concreet idee over de spin-off, maar we hebben het nog aan niemand verteld”, klonk het. “Het is ook nog niet geschreven, maar ik denk dat iedereen verrast gaat zijn omdat het zo anders is.”

Daarnaast vertellen ze ook dat een van de castleden het plot wel al heeft geraden. “Om een of andere reden had Finn (Wolfhard, red.) door wat we wilden doen. Maar hij is ook gewoon een gigantisch slimme jongeman. Naast hem weet niemand er dus van, behalve wij twee.”

Meer
Lees meer...