Netflix deelt eerste 8 minuten van ‘Stranger Things’ seizoen 4

Het eerste deel van Stranger Things 4 komt pas volgende week vrijdag, op 27 mei, op Netflix. Maar toch besliste de streamingdienst om vandaag al de eerste acht minuten te delen. En daarin wordt meteen een sprong naar het verleden gemaakt. Het belooft alvast een spannend seizoen te worden, waarin ook veel antwoorden worden gegeven op prangende vragen.

Stranger Things 4 komt er bijna aan. Op vrijdag 27 mei wordt namelijk het eerste deel gereleased. Dat zal bestaan uit maar liefst zeven afleveringen. De twee resterende afleveringen komen op 1 juli op Netflix. Om de fans nog enthousiaster te maken, deelde Netflix zonet al de eerste acht minuten van het nieuwe seizoen.

Flashback

Netflix verraste zonet de fans van Stranger Things met de eerste acht minuten van het nieuwe seizoen. Daarin wordt meteen teruggegaan in de tijd. In de eerste beelden is namelijk te zien hoe een krantenjongen de kranten levert in Hawkins. Een van de exemplaren komt in de voortuin van Dr. Brenner (Matthew Modine) terecht.

Hij was eerder al te zien in het allereerste seizoen van de reeks, waarin hij ook stierf. Kort daarna laat een tussenbeeld zien dat het begin van de reeks zich afspeelt in het jaar 1978. Dat betekent dat de serie drie jaar terug in de tijd zal gaan.

Inhoud

Dr. Brenner was het hoofd van Hawkins National Lab, dat verantwoordelijk is voor de onmenselijke experimenten op jonge kinderen. Een van die kinderen was Eleven (Millie Bobby Brown) die in het eerste seizoen, dat zich in 1981 afspeelt, wist te ontsnappen. Daarna vond ze een nieuwe thuis bij haar vrienden en werd ze geadopteerd door chief Hopper (David Harbour).

In de eerste acht minuten krijgen we dus een blik achter de schermen van de experimenten die Dr. Brenner en Hawkins National Lab uitvoerden. Zo zien we hoe er meerdere kinderen, allemaal met een cijfer op hun arm getatoeëerd, zijn die de experimenten ondergaan. Maar wanneer Brenner een van de kinderen apart meeneemt, gebeurt er iets dat alles verandert. Het lab wordt aangevallen, waarna geen enkel kind het lijkt te overleven. Op het einde van de video krijgen we te zien hoe Eleven verantwoordelijk lijkt te zijn voor het slagveld.

We zijn alvast benieuwd naar wat dat zal leiden. De eerste zeven afleveringen van Stranger Things 4 verschijnen volgende week vrijdag, op 27 mei 2022, op Netflix. De twee laatste volgen op 1 juli.

Bekijk de eerste 8 minuten hier:

In de tussentijd iets anders kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...