Manga ‘Death Note’ krijgt live-action reeks op Netflix door Duffer Brothers (‘Stranger Things’)

Het einde van Stranger Things is in zicht, maar de samenwerking tussen Netflix en de Duffer Brothers zit er nog lang niet op. Matt en Ross Duffer zullen met hun nieuwe productiebedrijf namelijk een live-action reeks van de populaire manga Death Note maken voor de streamingdienst.

Op dit moment hebben de Duffer Brothers een hit te pakken met Stranger Things, maar ze kijken ook al naar de toekomst. Daarbij zal hun nieuwe productiebedrijf Upside Down Pictures centraal staan. En dat bedrijf zal een nieuwe serie maken, die gebaseerd is op de populaire Japanse manga Death Note.

Death Note

Death Note ontstond in 2003 als Japanse manga door schrijver Tsugumi Oba en tekenaar Takeshi Obata. De manga vertelt het verhaal van Light Yagami, een student uit de middelbare school die op een dag een notitieboekje vindt. Het gaat om een bovennatuurlijk schriftje waarmee hij mensen kan laten sterven gewoon door hun nam erin te schrijven. Light beslist om dit te gebruiken om criminelen te vermoorden. Maar de doden zonder dader zorgen ervoor dat de politie op zoek moet naar een onzichtbare moordenaar (in het Japanse ‘Kira’ genaamd). Daarbij moet Light proberen om zijn geheim te bewaren.

In 2006 werd Death Note al omgevormd tot een anime, een Japanse animatiereeks. Daarnaast kwam er in 2017 ook al een Amerikaanse verfilming van de manga voor Netflix. Die film kreeg matige reviews en werd ook fel bekritiseerd door het gebruik van beelden van de treinramp in Buizingen. En nu is het de beurt aan de Duffer Brothers om de manga te herwerken tot een live-action serie voor diezelfde streamingdienst.

De reeks zal gemaakt worden door het nieuwe productiebedrijf Upside Down Pictures van de Duffer Brothers, dat ook de spin-off van Stranger Things zal maken. Het is nog niet duidelijk of de broers ook verantwoordelijk zullen zijn voor het script of de regie van Death Note.

Meer
Lees meer...