‘Stranger Things’: Acteur Jamie Campbell Bower (Vecna) had hulp nodig bij het plassen

Het vierde seizoen van Stranger Things staat nu al een week op Netflix. Daarin is acteur Jamie Campbell Bower te zien als Henry Creel aka Vecna. Hoewel hij in zijn gewone gedaante enkel een wit pak moet uittrekken om naar het toilet te gaan, is dat in zijn Vecnapak al heel wat moeilijker. Om dat pak aan te krijgen, zit hij namelijk zeven uur in de schminkstoel. En hoewel er een speciaal ‘plaslapje’ is, heeft de acteur toch hulp nodig bij het plassen.

De grote revelatie van het vierde seizoen van Stranger Things is, naast Eddie (Joseph Quinn), zonder twijfel het personage Vecna, gespeeld door Jamie Campbell Bower. Hij was in het eerste deel van het seizoen al te zien als een van de werknemers van Martin “Papa” Brenner, waarna hij ook meteen de grote slechterik bleek te zijn. Om naar de gedaante van die slechterik, Vecna, te geraken, zat de acteur een aantal uren in de schminkstoel. Het volledige uiterlijk is namelijk in het echt nagemaakt, waardoor er (bijna) geen CGI aan te pas kwam. Maar dat pak leek niet altijd even handig, zeker niet bij toiletbezoeken.

Vecna

Vecna is een van de opvallendste personages uit het vierde seizoen van Stranger Things. Hij leeft in het Upside Down en heeft het daar gemunt op jongeren die worstelen met onopgeloste trauma’s. Die teistert hij met nachtmerries waarna hij hun botten breekt en hun ogen implodeert.

Zo een personage heeft een opvallend en angstaanjagend uiterlijk nodig, dacht de productie van de Netflixserie. En dat kreeg hij ook, al besloten de makers om alles na te maken met protheses en make-up. Op die manier mocht acteur Jamie Campbell Bower dus elke keer meer dan zeven uur in de schminkstoel plaatsnemen. Van dat proces deelde Netflix eerder al een timelapse.

Toiletbezoek

Omdat het proces zolang duurde, besloten de ontwerpers wel om er een soort ‘plaslapje’ in te plaatsen. Op die manier zou Bower nog steeds kunnen plassen als het echt nodig zou zijn. Het is namelijk onmogelijk om het pak er even af te halen zonder volledig opnieuw te moeten beginnen.

Maar toch bleek dat lapje nog niet de beste oplossing te zijn. Dat vertelde de acteur in een interview met SiriusXM. “Ik had ook gigantisch grote handen en vingers aan dat pak. Daarbij hoorden ook van die lange geplakte nagels, wat ervoor zorgde dat ik niets kon aanraken zonder het stuk te maken”, klonk het. “Het plassen ging dus alles behalve makkelijk, waardoor ik vaak aan een crewlid moest vragen om me te helpen. Dat ging van de wc-deur bewaken omdat ik letterlijk over de toiletpot hing tot me echt helpen met mijn pak op de juiste plek te openen.”

Bekijk hier nog eens de timelapse:

Meer
Lees meer...