‘Scream VI’ met Jenna Ortega krijgt officiële trailer

Begin vorig jaar kwam de vijfde Scream in de zalen. In die reboot was te zien hoe de bekende Ghostface opnieuw zijn intrede maakte. Daarbij had hij het vooral op tienergroepen gemunt. Dit jaar komt de zesde film in de zalen en daarin zien we opnieuw actrices Jenna Ortega en Melissa Barrera als de zusjes Carpenter.

Binnenkort zitten we met de Scream-franchise niet langer in het stadje Woodsboro in Californië, maar wel in New York. In de nieuwste film, Scream VI, zien we opnieuw hoe de zussen Carpenter af proberen te geraken van Ghostface. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht, want waar ze ook gaan, worden ze gevolgd door het wezen. In de trailer zien we ook heel wat oude bekenden.

Scream

Scream is al sinds 1996 een bekende naam in de filmwereld. Die horrorfilm werd een echte klassieker in het teen slasher-drama en kende nog drie sequels. De laatste daarvan was Scream 4, die in 2011 in de bioscoop verscheen. Die laatste was geen groot succes, waardoor de stekker ook tijdelijk uit de franchise werd getrokken.

Begin vorig jaar kwam daar terug verandering in. In januari 2022 kwam Scream 5 in de zalen. Dat werd officieel gezien als reboot en kende ook heel wat moderne twists. De film sloeg goed aan bij het jongere publiek en werd als perfect eerbetoon aan de originele films gezien. Een vervolg op die succesvolle reboot wordt dus dit jaar in maart verwacht.

Zesde film

Op 8 maart verschijnt Scream VI in de bioscoop. Daarin krijgen fans van de oude slasher-film te zien hoe het nog gaat met Tara (Jenna Ortega), Sam (Melissa Barrera), Mindy (Jasmin Savoy Brown) en Chad (Mason Gooding) als overlevers van Ghostface. Zij proberen zich tijdens hun avonturen op de universiteit ver weg te houden van alles wat met het wezen heeft te maken.

Maar Ghostface lijkt dichter te zijn dan gedacht. Ook hij is namelijk aanwezig in New York en zit de groep jongeren nog steeds op de hielen. In New York zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere mogelijke slachtoffers. Zo krijgen we ook opnieuw actrice Courteney Cox te zien als Gale en keert ook Hayden Panettiere terug als Kirby Reed. Zij was het laatst te zien in Scream 4.

Bekijk de officiële trailer van Scream VI hier:

Meer
Lees meer...