Left Right
scrollTop top

‘Scream 5’: grootste deel cast heeft geen idee wie Ghostface is


Scream 5 Ghostface
© Ghostface in de ‘Scream’-franchise – Warner Bros.

Na bijna tien jaar stilte en geruchten is het eindelijk zover: Scream 5 komt eraan. De opnames van de film zitten er ondertussen op, maar over het plot komen we (zoals gewoonlijk) bitter weinig te weten. En zelfs de cast is helemaal niet van alles op de hoogte.

Het is Scream 5-producer William Sherak die met dat nieuws naar buiten kwam. Hij vertelde dat de acteurs verschillende versies van het script hebben gekregen, waarvan er dus maar één klopt. Dat heeft een logische reden: de makers van Scream 5 willen niet dat er informatie over het plot gelekt wordt. En als de acteurs al niet weten wie Ghostface deze keer is, is de kans een heel stuk kleiner dat de buitenwereld dat ontdekt.

Spelletjes spelen

“Volgens mij zijn er twee dingen die we moesten onthouden”, vertelde Sherak tijdens een interview met Cinemablend over hoe Scream-bedenker Wes Craven de films maakte. “Eén daarvan is dat er altijd verschillende versies van het script de ronde deden. En de meeste castleden wisten niet of hun versie de juiste was of niet.”

“Dus we hebben dat spelletje ook met hen gespeeld. En het leuke aan een Scream-film is dat iedereen schuldig is, tot hun onschuld bewezen wordt. En niet omgekeerd. Dus het doel is om zo lang mogelijk iedereen schuldig te laten lijken, en er veel plezier mee te hebben.”

Cast keert terug

Ondertussen zitten de opnames van Scream 5 erop. Het resultaat krijgen we (normaal gezien) vanaf 14 januari 2022 te zien. Over het verhaal van de film losten regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett nog niets. Maar de cast is in elk geval veelbelovend.

Zo keren David Arquette (Dewey Riley), Courteney Cox (Gale Weathers) en Neve Campbell (Sidney Prescott) terug in Scream 5. Ze krijgen gezelschap van Melissa Barrera, Jack Quaid, Kyle Gallner en Dylan Minnette, die voor het eerst in de franchise te zien zullen zijn.

Scream 5 verschijnt op 14 januari 2022.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554