Courteney Cox zal in vijfde ‘Scream’-film te zien zijn

Courteney Cox Scream vijfde film
EPA

Er is een vijfde Scream-film in aantocht. Courteney Cox, beter bekend als Monica uit Friends, zal opnieuw in de huid kruipen van nieuwsreporter Gale Weathers. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Deadline.

De Friends-ster is niet de enige die terugkeert voor de reboot van Scream. Ook David Arquette, de ex van Cox, doet weer mee als de lamlendige agent Dewey Riley. Verder ziet het er ook naar uit dat hoofdrolspeelster Neve Campbell een comeback zal maken.

De vijfde Scream-film zal geregisseerd worden door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett in de havenstad Wilmington in de Amerikaanse staat North Carolina. 

Wereldwijd fenomeen

Alle Scream-films spelen zich af in de stad Woodsboro waar een stalker-moordenaar met een doodeng masker actief is. Die heeft het gemunt op Sidney Prescott (Neve Campbell).  Reporter Gale Weathers (Courteney Cox) wil te allen prijze de moordenaar ontmaskeren en gaat daarvoor wel heel ver. De eerste drie Scream-films verschenen tussen 1996 en 2000, de vierde film zag in 2011 het daglicht. In elke film was Courteney Cox te zien als Gale Weathers. 

De reeks bracht een wereldwijd fenomeen teweeg, namelijk kinderen die op Halloween en Carnaval met een Scream-maskers hun vriendjes de stuipen op het lijf joegen. Alle delen die tot nu toe verschenen, werden geregisseerd Wes Craven. Die overleed in 2015. Wereldwijd brachten de films meer dan 510 miljoen euro op.

Gesponsorde artikelen