Jenna Ortega: “Ik dacht dat niemand naar ‘Wednesday’ zou kijken”

Wednesday werd vorig jaar de op één na meest bekeken reeks op Netflix. Maar hoofdrolspeelster Jenna Ortega geloofde in het begin niet in de reeks. Zo vertelt ze nu in een interview met The Sunday Times dat ze zelfs dacht dat niemand zou kijken.

Jenna Ortega heeft recent een lang interview gegeven aan The Sunday Times. Daarin vertelde ze meer over de rol die haar leven veranderde, de rol van Wednesday Addams in de reeks Wednesday op Netflix. In het interview vertelde ze dat ze de rol aanvankelijk weigerde omdat ze zich wilde focussen op films. Maar ze geloofde ook niet in de populariteit van de reeks.

Geen kijkers

In het interview vertelt Jenna Ortega: “Ik verwachtte deze reactie niet. De rest van de cast en ik spraken er vaak over op de set in Roemenië. We vroegen: ‘Hey, wat denken jullie dat er met de reeks zal gebeuren?’. En dat was het dan, we gingen er nooit dieper op in. Dus ik dacht dat bijna niemand zou kijken. Dat het een verborgen schat zou zijn, die maar door enkele fans gevonden werd.”

Maar dat draaide dus helemaal anders uit. Want de reeks werd in de eerste 28 dagen maar liefst 1,19 miljard uren bekeken. Waarmee het op de tweede plaats terechtkwam in de top 10 met meest bekeken reeksen van 2022 en de derde plaats aller tijden. Door het succes van het eerste seizoen van de reeks werd het tweede seizoen al snel aangekondigd door Netflix.

Eigenwijs

Jenna Ortega was aanvankelijk dan ook sceptisch over de reeks. Zo paste ze eerst voor de rol en koos ze er nadien voor om er haar eigen draai te geven. “Er waren momenten op de set waarop ik onprofessioneel werd omdat ik de dialoog begon aan te passen. Ik werd dan door de schrijvers op het matje geroepen, waarbij ze zeiden: ‘Wacht, wat is er met deze scène gebeurd?’. En dan moest ik uitleggen waarom ik bepaalde scènes niet zo kon doen als ze geschreven waren.”

“Ik werd heel beschermend over Wednesday, maar je kan gewoon geen verhaal leiden als je geen emotionele connectie hebt met het personage, dan is het saai en vindt niemand je leuk. Wednesday is een tienermeisje. Als je klein bent en je zegt morbide en beledigende dingen, dan is het grappig en schattig en denken mensen ‘Ahw, je weet niet beter’. Maar dan wordt je een tiener en verandert het naar: ‘Nu ben je grof en je weet het.’ Er zijn minder excuses. Ik probeerde iets helemaal anders met Wednesday. Normaal ben ik een heel expressief persoon. Ik heb nog nooit een tienershow als deze gedaan. Het is niet de typische reeks waar ik zelf naar zou kijken, dus het voelde out of place voor mij.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Wednesday:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...