‘Wednesday’: Maker onthullen hun plannen voor seizoen 2

Hoewel het tweede seizoen van Wednesday nog niet officieel aangekondigd is door Netflix zijn er al heel wat plannen voor het vervolg van de succesreeks. Ook makers Alfred Gough en Miles Millar hebben geen gebrek aan ideeën.

Volgens de laatste geruchten zou Netflix heel binnenkort bekendmaken dat Wednesday een tweede seizoen krijgt. Dat komt uiteraard niet als een verrassing, want de serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family brak al heel wat records op de streamingdienst. Na een periode van 28 dagen behaalde Wednesday namelijk de tweede plek in de lijst van Engelstalige series, een plek die het een week eerder al overnam van DAHMER

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

Wednesday en Enid

(Lichte spoilers hierna.) En hoewel de Nevermore Academy op het einde van het eerste seizoen gesloten is, hebben de makers van Wednesday meer dan genoeg ideeën voor een vervolg. “We willen de onderlinge relaties tussen de personages in de toekomst verder onderzoeken en meer uitwerken. Voor ons gaat de reeks echt over deze vriendschappen tussen vrouwen, waarbij Wednesday en Enid centraal staan. Het feit het publiek zo’n fan is van hen is echt fantastisch”, legt Alfred Gough uit in The Hollywood Reporter.

Dat Wednesday Addams en Enid fan favorites zijn, is een understatement. Veel kijkers hopen namelijk dat de twee een relatie beginnen, na de ‘mislukte romances’ van Wednesday met Tyler en Xavier. “Op voorhand gaan we niets uitsluiten, maar de reeks is voor ons een organisch proces. We hebben een eindpunt in gedachten, maar er zijn meerdere manieren om daar te raken. We staan dus open voor alles. Sowieso gaan we hun vriendschap verder uitdiepen”, zegt Miles Millar daarover.

Meer
Lees meer...