‘Wednesday’ steekt ‘DAHMER’ voorbij en wordt nu al op één na best bekeken Engelstalige reeks op Netflix

Het nieuwe succesverhaal van Netflix is zonder twijfel Wednesday. De reeks over de dochter van de Addams Family valt in de smaak bij het grote publiek en maakt nu kans om de best bekeken Engelstalige reeks op de streamingdienst te worden. Wednesday is nu namelijk DAHMER voorbijgestoken en moet zo nog maar één reeks voorlaten.

Op dit moment staat Wednesday zo’n drie weken op Netflix. In die tijd groeide de reeks uit tot een van de populairste titels op de streamingdienst ooit. Zo maakt Wednesday nu kans om de populairste Engelstalige reeks ooit te worden.

Wednesday

Wednesday volgt Wednesday Addams (Jenna Ortega) tijdens haar tienerjaren. Ze probeert als 16-jarig tienermeisje haar draai te vinden op de Nevermore Academy. Ze moet daar nieuwe vrienden zien te maken, maar ze ontdekt ook dat ze speciale krachten heeft. En die kunnen haar helpen om een mysterieuze moordzaak op te lossen.

De reeks viel meteen in de smaak bij zowel de kenners als het grote publiek. Zo leeft Wednesday ook volop verder op sociale media, waarbij op TikTok een speciale dance challenge ontstond die helemaal viraal ging. Ook de looks uit de reeks worden volop gerecreëerd door fans.

1,02 miljard kijkuren

Op dit moment werd Wednesday in totaal 1,02 miljard uren bekeken op Netflix. Daarmee is het de derde reeks ooit die minder dan 28 dagen meer dan een miljard uur bekeken werd. Enkel het vierde seizoen van Stranger Things en de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game wisten deze mijlpaal eerder al te bereiken.

Wednesday haalt daarmee nu al DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story in, die het eerder dit jaar tot de op één na meest bekeken Engelstalige reeks schopte. DAHMER werd in z’n eerste 28 dagen 856,22 miljoen uren bekeken, maar daar zit Wednesday nu dus al ruim over. Met nog 10 dagen tracking te gaan, kan Wednesday zelfs het vierde seizoen van Stranger Things nog inhalen en zo de best bekeken Engelstalige reeks ooit worden op Netflix. Daarvoor moet Wednesday nog zo’n 330 uren bekeken worden in de komende tien dagen. Wat niet onmogelijk is als je weet dat de reeks in z’n eerste vijf dagen 341,23 miljoen uren bekeken werd, in week 2 ging het om 411,29 miljoen uren en in de meest recente week 269,67 miljoen uren.

Om het record van Squid Game bij te benen en zo de best bekeken Netflixreeks ooit te worden, heeft Wednesday wel nog wat meer kijkuren nodig. Die reeks werd namelijk 1,65 miljard uren bekeken in de eerste 28 dagen.

Meer
Lees meer...