Eminem kondigt nieuw album ‘The Death of Slim Shady (Coup De Grâce)’ aan

Eminem heeft zojuist een nieuw album aangekondigd dat komende zomer zal gereleaset worden. Het is het eerste album van de 51-jarige rapper in meer dan vier jaar tijd.

Compleet verrassend is de aankondiging van een nieuw album niet. Producer en vriend Dr. Dre had recent namelijk al laten weten dat Eminem bezig was met nieuwe muziek. Toch is het groot nieuws, aangezien het al van begin 2020 met ‘Music to Be Murdered By‘ geleden is dat Eminem een album uitbracht. Het bekendste nummer van dat album is ongetwijfeld Godzilla, een samenwerking met de overleden rapper Juice Wrld. Dat nummer piekte op de derde plaats in de Hot 100 van Bilboard.

Slim Shady

Eminem bevestigde zijn nieuw album zelf met een korte cameo tijdens de NFL-draft van afgelopen nacht. Kort daarna verscheen online een officiële teaser in de vorm van een fake nieuwsbericht over het overlijden van zijn alter ego Slim Shady.

“Door zijn complexe en vaak bekritiseerde, tongbrekende rhymes, heeft de blonde antiheld die bekend staat als Slim Shady geen tekort aan vijanden”, horen we een reporter zeggen. “Dezelfde onbeschofte teksten en controversiële gedragingen hebben mogelijk uiteindelijk tot zijn ondergang geleid. Volg mij terwijl we de gebeurtenissen nabootsen die hebben geleid tot de moord op Slim Shady.”. In de korte video komt ook 50 Cent aan bod.

‘The Death of Slim Shady (Coup de Grace)’ wordt al het twaalfde studioalbum van Eminem. Een exacte releasedatum is er nog niet. Voorlopig houdt de rapper het op “zomer 2024”.

Meer
Lees meer...