Left Right
scrollTop top

Eminem dropt onverwacht nieuw, controversieel album


Eminem Darkness MV still

Zonder aankondiging heeft Eminem vandaag een volledig nieuw album gereleased. ‘Music To Be Murdered By’ bevat twintig nummers en heel wat samenwerkingen met andere bekende artiesten. De eerste single Darkness kreeg meteen ook een (confronterende) clip.

Anderhalf jaar na zijn laatste, eveneens onaangekondigde, album ‘Kamikaze’ is Eminem terug met een nieuwe plaat. Met de woorden “It’s your funeral …” kondigde de 47-jarige rapper zijn nieuw album ‘Music To Be Murdered By‘ aan op Twitter.

Alfred Hitchcock

Op de cover van het album zien we Eminem met een bijl en een wapen tegen zijn hoofd. Inspiratie voor de titel en coverfoto haalde hij bij ‘Alfred Hitchcock Presents Music to Be Murdered By’ uit 1958. Dat is het enige album dat de bekende regisseur ooit heeft uitgebracht. Het bevat spoken word ingesproken door Hitchcock afgewisseld met instrumentale nummers.

Twee fragmenten van toen vind je terug op het nieuwe album van Eminem onder de songtitels Alfred – Interlude en Alfred – Outro. Het laatste eindigt, net zoals bij Hitchcock 62 jaar geleden, met de zin “If you haven’t been murdered, I can only say better luck next time. If you have been, goodnight, wherever you are.”

Bekende samenwerkingen

‘Music To Be Murdered By’ bevat nog heel wat andere samenwerkingen. De meest opvallende is ongetwijfeld die met de recent overleden rapper Juice WRLD. Hij rapt mee op het nummer Godzilla.

Daarnaast horen we ook onder andere Young M.A., Don Tilver, Ed Sheeran, Anderson .Paak, Royce da 5’9″ en Skylar Grey als featured artiesten.

Darkness

Samen met het album loste Eminem meteen ook de clip van de eerste single, Darkness. Die video bevat een niet mis te verstane boodschap tegen wapengeweld in de Verenigde Staten.

In de clip volgen we Stephen Paddock toen die op 1 oktober 2017 vanuit het raam van zijn hotelkamer in Las Vegas schoot op bezoekers van een muziekfestival. Bij die schietpartij stierven 58 mensen en raakten enkele honderden gewond.

De huiveringwekkende video toont een man in zijn hotelkamer die vodka drinkt en kalmeerpillen slikt voor hij zijn machinegeweer begint te laden. Vlak voor de politie zijn hotelkamer binnenstormt, pleegt de schutter zelfmoord.

Wapenwetgeving

De videoclip eindigt met een beeld van allemaal televisies met nieuwsbulletins over schietpartijen in de VS, waaronder die in een middelbare school in Santa Fe, Texas.

Daarna verschijnen de krachtige woorden “When will this end? When enough people care.” in beeld. Op het einde volgt nog een doorverwijzing naar de website van Eminem. Daarop vind je heel wat links naar organisaties die strijden tegen wapengeweld en een oproep om te registreren als stemmer. Ook in het verleden sprak de Amerikaanse rapper zich vaak uit tegen de soepele wapenwetgeving in de Verenigde Staten en president Donald Trump.

Bekijk de clip van Darkness

Kritiek

Darkness is niet het enige controversiële nummer op ‘Music To Be Murdered By’. Op sociale media krijgt Eminem heel wat kritiek voor de tekst van Unaccommodating. Daarin rapt hij onder andere “But I’m contemplating yelling ‘Bombs away’ on the game like I’m outside of an Ariana Grande concert waiting“.

Veel mensen vinden het niet kunnen dat Eminem de terroristische aanslag tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester gebruikt om zijn impact op de muziekindustrie te beschrijven. Tijdens die aanslag kwamen 22 mensen om het leven. In de nasleep ervan riep Eminem indertijd iedereen op om te doneren voor de slachtoffers.

Luister hier naar ‘Music To Be Murdered By’ van Eminem


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899