21-jarige Juice WRLD overleden: koning van de ‘emo rap’

epa

Juice WRLD is op 21-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse rapper werd ziek op een luchthaven van de Amerikaanse stad Chicago en is in het ziekenhuis gestorven. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend. Juice WRLD veroverde de wereld met zijn song Lucid Dreams.

Juice WRLD zakte afgelopen zondag in elkaar op de Midway International Airport in Chicago, waarna hij overleed in het ziekenhuis. Hoe het komt dat hij zo plots stierf, is niet bekend, maar volgens de politie is er geen kwaad opzet mee gemoeid.

Juice WRLD lanceerde zijn carrière door zijn rap- en hiphoptracks te plaatsen op het streamingplatform SoundCloud, waarop vooral beginnende artiesten en dj’s actief zijn. In 2017 postte hij een eerste volledige plaat online en in 2018 brak hij door met Lucid Dreams en in mindere mate All Girls Are The Same. Juice WRLD wist een interessant platencontract te strikken bij Universal en de bal ging aan het rollen. Al snel zag het album ‘Goodbye & Good Riddance’ het levenslicht en dit jaar nog ‘Death Race for Love’.

Rap met gitaren

In heel wat Amerikaanse publicaties wordt de muziek van Juice WRLD gecategoriseerd als ‘emo rap’, een genre met zowel invloeden uit hiphop als uit alternatieve rock. De thema’s die Juice WRLD aanhaalde, doen dan ook erg denken aan de emo rock van tien à vijftien jaar geleden: mentale problemen, depressie en drugs.

Juice WRLD werkte samen met onder andere Ellie Goulding en Nicki Minaj. Voor die laatste opende Juice WRLD in ons land in Paleis 12.

Gesponsorde artikelen