Zuid-Koreaanse reeks ‘Goodbye Earth’ staat nu op Netflix

Wat zou jij doen als je wist dat de wereld binnen 200 dagen zou vergaan? Dat is de vraag die de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks Goodbye Earth zich stelt. De reeks is vanaf vandaag te vinden op Netflix.

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een nieuwe Zuid-Koreaanse serie met een opvallende verhaallijn. In Goodbye Earth moeten mensen letterlijk afscheid nemen van de wereld, want door een naderende asteroïde zijn de dagen van de planeet geteld.

Goodbye Earth

In Goodbye Earth stormt een asteroïde richting de aarde. Over precies 200 dagen zal die inslaan en zal de volledige aarde verwoest worden. We volgen verschillende mensen in die turbulente laatste 200 dagen. In de eerste plaats is er Jin Se-kyung (Ahn Eun-jin). Zij werkt als een leerkracht op de middelbare school in de stad Woong-chun. Wanneer ze hoort dat de wereld binnen 200 dagen zal vergaan, neemt ze ontslag en gaat ze vrijwilligerswerk doen bij kinderen en jongeren in het stadhuis. Ze probeert daar de kinderen gerust te stellen terwijl ze allemaal weten dat hun einde nabij is en ze dus nooit volwassen zullen worden. Haar vriend Ha Yoon-sang (Yoo Ah-in) werkt als een onderzoeker in een onderzoekscentrum voor biotechnologie in de Verenigde Staten. Wanneer het nieuws over de asteroïde hem bereikt, keert hij meteen terug naar Zuid-Korea om zijn laatste dagen te kunnen doorbrengen met Se-kyung.

Daarnaast volgen we ook Woo Sung-jae (Jeon Sung-woo), een assistent-priester in een katholieke kerk. Nadat het nieuws van het einde van de wereld uitkwam, vertrok de huidige priester met de noorderzon, waardoor Sung-jae nu zijn taken moet overnemen. De laatste persoon die gevolgd wordt, is Kang In-a (Kim Yoon-hye). Zij is commandant van een bij het leger en wordt ingeschakeld om Woong-chun, dat door hevige protesten verwoest is, te voorzien van transport en veiligheid. Daarbij moet ze ook iets doen aan de hoge criminaliteit die ontstond door het naderende einde, zodat iedereen toch een vredige laatste dagen tegemoet kan gaan.

Goodbye Earth is geregisseerd door Kim Jin-min, die eerder al verantwoordelijk was voor de reeksen Extracurricular en My Name. Het script werd verzorgd door Jeong Seong-joo (Secret AffairHeard It Through the Grapevine). Goodbye Earth is vanaf vrijdag 26 april te vinden op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Goodbye Earth:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...