Zuid-Koreaanse rampenserie ‘Goodbye Earth’ krijgt officiële poster

Wat zou jij doen als je wist dat de wereld binnen 200 dagen zou vergaan? Dat is de vraag die de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks Goodbye Earth zich stelt. De reeks, die vanaf volgende maand te vinden is op Netflix, heeft een officiële en onheilspellende poster gekregen.

Volgende maand pakt Netflix uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse serie met een veelbelovend plot. In Goodbye Earth moeten mensen letterlijk afscheid nemen van de wereld, want door een naderende asteroïde zijn de dagen van de planeet geteld.

Goodbye Earth

In Goodbye Earth stormt een asteroïde richting de aarde. Over precies 200 dagen zal die inslaan en zal de aarde verwoest worden. We volgen verschillende mensen in die laatste 200 dagen. In de eerste plaats is er Jin Se-kyung (Ahn Eun-jin). Zij werkt als een leerkracht op de middelbare school in Woong-chun. Wanneer ze hoort dat de wereld binnen 200 dagen zal vergaan, neemt ze ontslag en gaat ze vrijwilligerswerk doen bij kinderen en jongeren in het stadhuis. Haar vriend Ha Yoon-sang (Yoo Ah-in) werkt als een onderzoeker in een onderzoekscentrum voor biotechnologie in de Verenigde Staten. Wanneer het nieuws over de asteroïde hem bereikt keert hij meteen terug naar Zuid-Korea om bij Se-kyung te kunnen zijn.

Daarnaast volgen we ook Woo Sung-jae (Jeon Sung-woo), een assistent-priester in een katholieke kerk. Nadat het nieuws van het einde van de wereld uitkwam vertrok de huidige priester met de noorderzon, waardoor Sung-jae nu zijn taken moet overnemen. De laatste persoon die gevolgd wordt is Kang In-a (Kim Yoon-hye). Zij is commandant van een bij het leger en wordt ingeschakeld om Woong-chun, dat verwoest is, te voorzien van transport en veiligheid.

Yoo Ah-in

Er was de laatste maanden heel wat commotie rond een van de hoofdrolspelers uit Goodbye Earth. Yoo Ah-in raakte in 2023 namelijk betrokken bij een drugszaak. Tijdens het politieonderzoek testte Yoo positief op verschillende drugs. Het ging hierbij onder andere om marihuana, maar ook de verdovende middelen propofol, midazolam, ketamine, remimazolam, cocaïne en de slaappil zolpidem. In de rechtbank gaf Yoo al toe dat hij marihuana gebruikt heeft en dat de andere middelen te maken hebben met zijn geschiedenis met depressie, paniekstoornissen en slaapstoornissen. “Yoo moest heel wat medische ingrepen ondergaan, waardoor hij in sterke mate afhankelijk werd van slaapmiddelen. De acteur ontkent niet dat hij drugs gebruikte tijdens deze medische ingrepen en heeft spijt van zijn acties”, vertelde Yoos advocaat in januari tijdens de tweede zitting over de zaak.

In Zuid-Korea heerst er een groot stigma rond druggebruik, waardoor Yoo Ah-in al heel wat rollen verloor. Netflix besloot echter om hem niet te vervangen in Goodbye Earth. Daardoor zal hij nog steeds te zien zijn in een van de hoofdrollen in de reeks.

Poster

In de Zuid-Koreaanse media waren al geruchten over de releasedatum van de reeks en nu zijn die ook bevestigd. Op de officiële poster voor Goodbye Earth staat namelijk de datum vrijdag 26 april 2024 te lezen.

Verder kan je op de poster ook een groot reclamebord zien, waarop afgeteld wordt naar het einde van de wereld. “D-200”, staat er voorlopig te lezen, maar dat aantal dagen zal dus snel beginnen slinken. Onder de aftelklok staat in het Koreaans te lezen: “Er is geen manier om het conflict op het Koreaanse schiereiland tegen te gaan”. En daar krijgen we ook al een voorsmaakje van te zien, want op de poster zien we ook heel wat mensen protest voeren.

Bekijk hier de officiële poster voor Goodbye Earth:

Goodbye Earth verschijnt op vrijdag 26 april 2024 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...