Nieuwe K-drama ‘Goodbye Earth’ krijgt officiële trailer

Wat zou jij doen als je wist dat de wereld binnen 200 dagen zou vergaan? Dat is de vraag die de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks Goodbye Earth zich stelt. De reeks, die vanaf volgende maand te vinden is op Netflix, heeft nu een officiële trailer gekregen.

Volgende maand pakt Netflix uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse serie met een opvallende verhaallijn. In Goodbye Earth moeten mensen letterlijk afscheid nemen van de wereld, want door een naderende asteroïde zijn de dagen van de planeet geteld. De reeks heeft nu een officiële trailer gelost, die de chaos toont die met dit geplande einde van de wereld gepaard gaat.

Goodbye Earth

In Goodbye Earth stormt een asteroïde richting de aarde. Over precies 200 dagen zal die inslaan en zal de volledige aarde verwoest worden. We volgen verschillende mensen in die turbulente laatste 200 dagen. In de eerste plaats is er Jin Se-kyung (Ahn Eun-jin). Zij werkt als een leerkracht op de middelbare school in de stad Woong-chun. Wanneer ze hoort dat de wereld binnen 200 dagen zal vergaan, neemt ze ontslag en gaat ze vrijwilligerswerk doen bij kinderen en jongeren in het stadhuis. Ze probeert daar de kinderen gerust te stellen terwijl ze allemaal weten dat hun einde nabij is. Haar vriend Ha Yoon-sang (Yoo Ah-in) werkt als een onderzoeker in een onderzoekscentrum voor biotechnologie in de Verenigde Staten. Wanneer het nieuws over de asteroïde hem bereikt, keert hij meteen terug naar Zuid-Korea om zijn laatste dagen te kunnen doorbrengen met Se-kyung.

Daarnaast volgen we ook Woo Sung-jae (Jeon Sung-woo), een assistent-priester in een katholieke kerk. Nadat het nieuws van het einde van de wereld uitkwam, vertrok de huidige priester met de noorderzon, waardoor Sung-jae nu zijn taken moet overnemen. De laatste persoon die gevolgd wordt, is Kang In-a (Kim Yoon-hye). Zij is commandant van een bij het leger en wordt ingeschakeld om Woong-chun, dat door hevige protesten verwoest is, te voorzien van transport en veiligheid.

Officiële trailer

In de officiële trailer krijgen we te zien hoe iedereen op exact hetzelfde moment de notificatie krijgt dat de wereld zal vergaan. Vervolgens spreekt de president ons toe en laat die weten dat asteroïde Dina binnen 300 dagen zal inslaan op de aarde. “NASA heeft aangekondigd dat Korea helaas de plaats van inslag zal worden.” Ondertussen krijgen we beelden te zien van de totale chaos die heerst in Korea. Er zijn hevige en gewelddadige protesten aan de gang en de stad staat letterlijk in brand.

Vervolgens krijgen we een tijdssprong te zien en bevinden we ons 200 dagen voor de inslag. We zien hoe Jin Se-kyung (Ahn Eun-jin) zich als leerkracht ontfermt over haar studenten, die nooit volwassen zullen worden. Ook Kang In-a (Kim Yoon-hye) is al te zien in de trailer. Zij doet haar uiterste best om de misdadigers die vrij spel lijken te hebben, te pakken te krijgen, zodat de andere mensen vredig hun laatste dagen kunnen beleven.

De trailer eindigt met een countdown, van D-50 naar D-30, D-20, D-12, D-9 … en uiteindelijk D-1, waarop de asteroïde duidelijk zichtbaar is. Goodbye Earth is geregisseerd door Kim Jin-min, die eerder al verantwoordelijk was voor de reeksen Extracurricular en My Name. Het script werd verzorgd door Jeong Seong-joo (Secret Affair, Heard It Through the Grapevine). Goodbye Earth is vanaf vrijdag 26 april te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Goodbye Earth:

Goodbye Earth verschijnt op vrijdag 26 april 2024 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...