Jonge acteur Chance Perdomo (27), bekend van ‘Gen V’ en ‘Chilling Adventures of Sabrina’, overleden

Tragisch nieuws uit de Verenigde Staten. Daar is de jonge talentvolle acteur Chance Perdomo afgelopen weekend om het leven gekomen bij een motorongeval. Perdomo is vooral van zijn rollen in Gen V en Chilling Adventures of Sabrina. Hij werd amper 27 jaar.

“Namens de familie en zijn vertegenwoordigers delen we met pijn in het hart het nieuws van het vroegtijdig overlijden van Chance Perdomo als gevolg van een motorongeluk”, liet het management van de acteur zaterdag weten in een verklaring. Details over het ongeluk zijn niet bekendgemaakt.

Chilling Adventures of Sabrina

Chance Perdomo is een in de Verenigde Staten geboren acteur die opgroeide in het Verenigd Koninkrijk. Daar begon hij in 2017 aan zijn acteercarrière in het derde seizoen van de kinderserie Hetty Feather. Eén jaar later kreeg hij al de hoofdrol in Killed by My Debt, iets wat hem een British Academy Television Award voor beste acteur opleverde.

Daarop trok naar de Verenigde Staten. Aanvankelijk deed hij auditie bij Riverdale voor de rol die uiteindelijk naar Cole Sprouse zou gaan. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa onthield echter zijn naam en gaf hem iets later een kans in Chilling Adventures of Sabrina van Netflix.

In 2021 was Perdomo te zien in After We Fell als Landon Gibson, een rol die hij ook bij de twee volgende After-films zou spelen. Vorig jaar maakte de jonge acteur indruk als supes in Gen V, de spin-off van The Boys op Prime Video. Van die reeks zijn de opnames van het tweede seizoen voorlopig stilgelegd na het onverwachte overlijden van Chance Perdomo. Heel wat collega’s uit Gen V hebben hun medeleven geuit.

Meer
Lees meer...