Naaktfoto Cole Sprouse op Instagram trekt debat over dubbele standaarden open

De Amerikaanse acteur Cole Sprouse (29) deelde eergisteren een bijzondere foto op Instagram. De naaktfoto leverde heel wat positieve reacties op van mensen die het grappig vonden, maar dat is een heel andere reactie dan Britney Spears (40) onlangs kreeg op haar weinig verhullende foto’s.

Riverdale-acteur Cole Sprouse neemt zichzelf niet al te serieus op sociale media. Dat bewees hij recent met een naaktfoto op Instagram. De foto kreeg heel wat likes en positieve reacties, maar dat staat in schril contrast tot de reacties die Britney Spears kreeg op haar naaktfoto’s op dezelfde app.

Cole Sprouse

Cole Sprouse deelde de bewuste foto eergisteren op Instagram. Het gaat om een selfie met in de achtergrond een spiegel. In de reflectie daarvan is te zien dat Cole Sprouse naakt is en z’n achterwerk “een beetje” groter is gefotoshopt. Bij de foto schreef de acteur: “Goeiemorgen aan mijn publiciteitsteam”.

De foto kreeg meteen heel wat likes en fans van de acteur reageerden dat ze de foto hilarisch vonden. Cole kreeg amper negatieve reacties en dat zette mensen aan het denken. Want dit soort reacties krijgt niet iedereen die een naaktfoto deelt op Instagram. En daar is Britney Spears een goed voorbeeld van.

Dubbele standaarden

Sinds Britney Spears verlost is van haar conservatorschap deelt ze meer foto’s op Instagram. Daarbij gaat het in sommige gevallen om naaktfoto’s. Die worden veel minder positief ontvangen dan die van Cole Sprouse. Zo stellen veel mensen de mentale gezondheid van Britney in vraag wanneer ze naaktfoto’s deelt of noemen ze haar een slecht voorbeeld, iets wat niemand deed onder de foto van Cole Sprouse.

Op Twitter werd dan ook een debat opengetrokken over dubbele standaarden voor mannen en vrouwen wanneer het gaat om naaktfoto’s. Een Twitter-gebruiker deelde het verschil in de reacties van Britney en die van Cole. Daarbij valt het verschil duidelijk op. Verschillende mensen haalden aan dat de reacties op de foto van Cole geverifieerde accounts zijn en mensen die de acteur persoonlijk kennen. Maar ook de reacties van het grote publiek zijn over het algemeen positief bij Cole, terwijl Britney duidelijk vooral negatieve reacties krijgt.

Bekijk hier de post van Cole Sprouse op Instagram:

Meer
Lees meer...