Hugh Grant bevestigt tragische verhaallijn in ‘Bridget Jones 4’

Eerder deze maand kwamen we te weten dat er een vierde film komt over Bridget Jones. In die film, die de naam Bridget Jones: Mad About the Boy kreeg, zullen we al zeker Renée Zellweger, Hugh Grant en Emma Thompson terugzien. Colin Firth was niet in dit rijtje met terugkerende acteurs te vinden en daar is een trieste reden voor.

Renée Zellweger keert volgend jaar terug in haar legendarische rol als Bridget Jones. De vierde film in de reeks rond het personage kreeg voorlopig de werktitel Bridget Jones: Mad About the Boy en staat gepland om op Valentijnsdag 2025 te verschijnen in de filmzalen. De film zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek uit de Bridget Jones-reeks van Helen Fielding en daarbij wordt een trieste verhaallijn gevolgd.

Bridget Jones: Mad About the Boy

Renée Zellweger zal dus voor de vierde keer de rol van Bridget Jones voor haar rekening nemen. Daarnaast zullen ook Hugh Grant (Love ActuallyNotting Hill) en Emma Thompson (Love ActuallyCruella) terugkeren. Zij krijgen het gezelschap van alvast twee nieuwe acteurs. Het gaat daarbij om Chiwetel Ejiofor, die ook te zien was in Love Actually en Leo Woodall, die recent enorm aan aandacht won door zijn hoofdrol in de serie One Day op Netflix. Grote afwezige bij de acteurs is Colin Firth ( – ja opnieuw – Love ActuallyThe King’s Speech). Wie de boeken van Bridget Jones gelezen heeft, had waarschijnlijk wel al een vermoeden waarom hij niet terugkeert, maar dat is nu ook bevestigd door Hugh Grant.

In een interview met People sprak de acteur over de vierde Bridget Jones-film. “Het wordt heel emotioneel, maar ook grappig”, vertelt de acteur. “Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaring van auteur Helen Fielding, die twee kinderen alleen moest grootbrengen nadat haar echtgenoot stierf. Bridget moet nu ook in haar eentje zorgen voor twee kinderen, waarbij ze zich afvraagt of ze ooit opnieuw zal gaan daten”, gaat Hugh Grant verder. “Het is een heel goed script”, besluit de acteur.

De eerste film over Bridget Jones, Bridget Jones’s Diary, verscheen in 2001. Drie jaar later, in 2004 verscheen de tweede film uit de reeks, getiteld Bridget Jones: The Edge of Reason. Daarna was het maar liefst twaalf jaar wachten op de volgende film, Bridget Jones’s Baby. Colin Firth was in de drie eerste films te zien. Hugh Grant verscheen niet in de derde film, maar hij keert nu dus wel terug voor de vierde.

Meer
Lees meer...