Bridget Jones komt terug mét Renée Zellweger, Hugh Grant en nieuwkomers Chiwetel Ejiofor en Leo Woodall

Geweldig nieuws voor fans van de films van Bridget Jones, want er komt een nieuwe film in de reeks. De derde en voorlopig laatste film over het personage, Bridget Jones’s Baby, dateert al van 2016. En nu, acht jaar later, is de productie voor de volgende film van start gegaan.

Renée Zellweger keert volgend jaar terug in haar legendarische rol als Bridget Jones. De vierde film in de reeks rond het personage kreeg voorlopig de werktitel Bridget Jones: Mad About the Boy en staat gepland om op Valentijnsdag 2025 te verschijnen in de filmzalen.

Bridget Jones: Mad About the Boy

Renée Zellweger zal dus voor de vierde keer de rol van Bridget Jones voor haar rekening nemen. Daarnaast zullen ook Hugh Grant (Love Actually, Notting Hill) en Emma Thompson (Love Actually, Cruella) terugkeren. Zij krijgen het gezelschap van alvast twee nieuwe acteurs. Het gaat daarbij om Chiwetel Ejiofor, die ook te zien was in Love Actually en Leo Woodall, die recent enorm aan aandacht won door zijn hoofdrol in de serie One Day op Netflix. Grote afwezige bij de acteurs is Colin Firth ( – ja opnieuw – Love Actually, The King’s Speech). Al weet wie de boeken over Bridget Jones gelezen heeft waarschijnlijk al waarom de acteur niet zal terugkeren als Mark Darcy.

Bridget Jones: Mad About the Boy zal geregisseerd worden door Michael Morris, die eerder al afleveringen regisseerde voor 13 Reasons Why, Better Call Saul en House of Cards. De opnames zouden deze zomer van start gaan in Londen.

De eerste film over Bridget Jones, Bridget Jones’s Diary, verscheen in 2001. Drie jaar later, in 2004 verscheen de tweede film uit de reeks, getiteld Bridget Jones: The Edge of Reason. Daarna was het maar liefst twaalf jaar wachten op de volgende film, Bridget Jones’s Baby. Deze keer zal het wachten dus iets minder lang duren, al zal er dus wel opnieuw negen jaar zitten tussen de derde en de vierde film.

Meer
Lees meer...