Schrijfster ‘Bridget Jones’-boeken hint naar vierde film

Aan het succes van nostalgie lijkt maar geen einde te komen. Schrijfster Helen Fielding zou namelijk bezig zijn aan een vierde Bridget Jones-film. Die zou gebaseerd zijn op het derde boek in de reeks, Mad About the Boy. Volgens Fielding is er een grote kans dat de vierde film er komt, al durft ze zich nog niet officieel uit te spreken.

Komt er binnenkort een vierde film over Bridget Jones? Het zou zo maar eens kunnen. Schrijfster Helen Fielding is namelijk bezig aan het scenario. Dat vertelde ze recent in een interview met RadioTimes. Daarbij zei ze ook wel meteen dat er officieel nog niets gestart is, en dat er dus nog geen garantie op een vierde film is. Toch gaan de geruchten over een vierde film al langer de ronde.

Bridget Jones

Het personage Bridget Jones is al sinds 2001 wereldberoemd. Toen kwam de film Bridget Jones’s Diary uit in de bioscoop met actrice Renée Zellweger in de hoofdrol. Daarna volgde in 2004 nog Bridget Jones: The Edge of Reason en in 2016 werden fans verrast met Bridget Jones’s Baby. Nu zou er, na 6 jaar, dus nog een nieuwe volgen.

Die zal in tegenstelling tot de derde film wel gebaseerd zijn op het derde boek, Mad About the Boy. De derde film, Bridget Jones’s Baby, kwam namelijk van enkele columns die Fielding schreef voor The Independent. Mad About the Boy zou Bridget Jones volgen op haar avontuur als alleenstaande moeder die, net zoals in de eerst film, nog steeds even lomp is. Wanneer ze ook te maken krijgt met awkward nieuwe relaties en een leesbril, lijkt het hek helemaal van de dam.

Mad About the Boy

Hoewel het nieuws nog niet officieel is bekendgemaakt, liet Helen Fielding toch al weten druk bezig te zijn met de nieuwe filmadaptatie. “Ik hoop echt dat het gaat gebeuren, want ik ben er aan aan het werken”, vertelt ze aan de Radio Times. “Elke film die gemaakt wordt is een klein mirakel, maar ik geloof erin dat deze film ooit op het scherm te zien zal zijn”, sluit ze af.

Of de film er echt aankomt en of actrice Renée Zellweger haar rol als Bridget Jones nog eens zal opnemen, valt dus af te wachten.

Meer
Lees meer...