10 Londense filmlocaties die je nog moet bezoeken voor de brexit

10 Londense filmlocaties die je nog moet bezoeken voor de brexit

Londen is een geweldige stad om te bezoeken, maar als je filmfan bent is het ook een topplek om je favoriete filmlocaties te bekijken. Wij sommen ze even voor je op, zodat je ze kan gaan bekijken voor je voor Groot-Brittannië een  paspoort nodig hebt. Veel plezier! 

1. Notting Hill

Voor fans van Notting Hill, de film, is de Travel Book Shop in de Londense buurt de place to be. Je vindt ‘m een paar honderd meter van waar Portobello Road uitkomt op Elgin Crescent. Het enige probleem: daar is nooit echt een boekenwinkel geweest. Je kan er wel veel Notting Hill-souvenirs vinden, want het is een souvenirwinkel en er hangt ook een bordje, maar that’s it. De échte Travel Bookshop ligt in 13 Blenheim Crescent, niet ver daarvan. Die heet, verwarrend genoeg, nu ook gewoon ‘The Notting Hill Bookshop’.

2. Love Actually

Je kan enkele dagen in Londen spenderen met het bezoeken van filmlocaties van de meest epische kerstfilm ooit: Love Actually. Maar wij raden Selfridges aan, de al even iconische winkel waar Rowan Atkinson moeizaam en met veel flair een pakje inpakt voor Alan Rickman, die z’n vrouw Emma Thompson aan het bedriegen is. Zowel de binnen- als de buitenkant werden gebruikt én je kan er shoppen: triple win.

Hier zijn 16 redenen waarom Love Actually de minst realistische film ooit is.

3. Sherlock

Nog zo’n reeks waarbij je hele weekends kan spenderen met het bezoeken van filmlocaties: van St’ Bart’s Hospital (de moeite!) tot Battersea Power Station, er is veel te zien. In het echte Baker Street kan je ook het Sherlock Holmes museum bezoeken (schattig maar een beetje vreemd) of ‘fake’ Baker Street bekijken op North Gower Street. Wij raden het laatste aan. Niet alleen kan je er in de voetstappen treden van Martin Freeman en Benedict Cumberbatch, je kan er ook een sandwich eten in het échte Speedy’s Café.

4. James Bond

Net zoals in Sherlock speelt de stad Londen een belangrijke rol in de James Bond-films. Maar als je echt een epische locatie wil gezien hebben, loer dan eens vanop afstand naar het échte MI6, waar de secret service huist (niet héél secret, als je ’t ons vraagt.) In Skyfall wordt dit gebouw opgeblazen en het is de werkplek van James Bond. Need say more? Je vindt ze in Vauxhall Cross en bekijkt ze best vanop Millibank.

5. Pirates of the Caribbean

Geloof het of niet: behoorlijk wat scènes van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides werden in Londen gefilmd. De achtervolgscène die je hierboven kan bekijken, werd gefilmd in het Royal Navy College in Greenwich, bij Londen. Ook gewoon eens de moeite om te bezoeken.

6. Thor

Over Greenwich gesproken, in Thor: The Dark World probeert Chris Hemsworth van Charing Cross Station naar Greenwich te geraken op de Bakerloo Line. Een filmlocatie die je sowieso eens wil zien, the Tube is een ervaring op zich. Al is dit ook de meest frustrerende scène in het hele Marvel Cinematic Universe voor Londenaars. Want nee, da’s geen drie haltes. Ver van. Overstappen aan Londen Bridge, Thor, sorry.

7. Harry Potter

Wow, waar beginnen we? Er zijn massa’s Harry Potter-locaties te spotten in Londen: de bekendste is waarschijnlijk Perron 9 3/4 in Londen King’s Cross. Maar aangezien je niet op de perrons kan en het dus moet doen met het coole-maar-commerciële karretje aan de giftshop, willen we je toch een andere locatie aanraden. Wat dacht je van The Leaky Cauldron? Die kan je vinden in Borough Market, ook nog eens één van de beste food markets van Londen. Twee vliegen in één klap. Nog een tip: bezoek het échte Diagon Alley in Cecil Court bij Leicester Square.

Eindelijk! Harry Potter staat op Netflix (en zo kan jij ook kijken.)

8. About a Boy

Op zoek naar het appartement van Hugh Grant in About A Boy? Makkelijk: één van die vele About A Boy-locaties kan je vinden in St James Walk. Opgelet: de entree werd toegevoegd voor de film en nadien gewoon weer afgebroken. Een leukere filmlocatie is daarom misschien Regent’s Park Zoo, waar Will en Marcus een heel mannelijk gesprek hebben bij de pinguins. En hey, pinguins.

9. De kleermaker in Kingsman

Het is misschien niet heel budgetvriendelijk, maar het leuke aan deze filmlocatie uit Kingsman en Kingsman: The Golden Circle is dat er écht een kleermaker is. Huntsman was de inspiratie voor de strips ‘The Secret Service’ en de onverwachte blockbuster met Colin Firth. Je kan er dus binnenlopen (al zouden we dat niet doen zonder een driedelig pak aan) en er een tailor-made pak kopen.

10. Bridget Jones’ Diary

Als er één ninetiesfilm is waar wij warme herrinneringen aan hebben, is het Bridget Jones’ Diary. Zo’n beetje het tegenovergestelde van Sex and the City, ploetert Bridget van job naar job en lief naar lief in modern Londen. Je kan haar appartementje ook nog bezoeken, niet in de locatie van de boeken, maar wel in Borough, waar ze boven de pub ‘The Globe’ woont. Je kan die vinden in Bedale Street in Green Dragon Court. Alleen al voor de naam zou je gaan.

Gesponsorde artikelen