Londense pub The Black Dog moet klanten weigeren na vermelding in song Taylor Swift

De Swifties hebben er weer een favoriete bar bij! Nadat zangeres Taylor Swift in de song The Black Dog op haar nieuw album ‘The Tortured Poets Department’ zong over de gelijknamige pub in Londen, gaan fans er namelijk massaal op bezoek. Dat zorgt ervoor dat de pub klanten moet wegsturen.

Dat Taylor Swift er eigenhandig voor kan zorgen dat miljoenen fans een bepaald product kopen, is al langer bekend. Maar dat ze door een vermelding in haar songs ook duizenden fans naar een bepaalde pub kan krijgen, is een nieuwigheid.

Vorige week kwam de zangeres met haar nieuw album ‘The Tortured Poets Department’ waarbij ze het in een van haar songs over het Londense The Black Dog heeft. Die pub wordt nu overspoeld door fans van de zangeres, waardoor de eigenaars zelfs klanten moeten weigeren.

The Black Dog

Op vrijdag 19 april verscheen ‘The Tortured Poets Department’ waarbij Taylor Swift maar liefst 31 (!) nieuwe nummers loste. In de eerste 24 uur werd het album 300 miljoen keer beluisterd en de voorbije dagen liep dat aantal op tot 1 miljard. Het is de eerste keer ooit dat een nieuw album op Spotify in nog geen week tijd zoveel keer werd beluisterd.

Dat de fans de teksten van de songs nogal serieus nemen, is de voorbije dagen ook gebleken. De song The Black Dog, die als 17de op het nieuwe album staat, gaat namelijk over een gelijknamige pub in de Britse hoofdstad Londen. Al kort na de release kon die pub dan ook op heel wat extra klanten rekenen.

Te veel klanten

Op het eerste zicht is dat een goede zaak voor de pub in de Londense hippe buurt Vauxhall, maar toch brengt het ook heel wat regeling met zich mee. De voorbije dagen zat het café dan ook dagelijks aan zijn maximumcapaciteit. “We hebben al elke dag mensen moeten wegsturen”, vertelde de eigenaar deze week aan People.

Maar hoewel het dus voor heel wat logistieke regeling zorgt, is de pub wel zeer positief over het gedrag van de bezoekers. “We zijn een plaatselijke pub, dus dit is wel echt gek. Maar iedereen die hier over de vloer komt is fantastisch. Ze verschuiven tafeltjes of delen hun plaats met vreemden zodat er meer mensen binnen kunnen”, klinkt het.

Meer
Lees meer...