Taylor Swift breekt nieuw record: 1 miljard streams op Spotify in één week

Taylor Swift is zonder twijfel de grootste artiest van dit moment. Dat vertaalt zich ook in de luistercijfers op muziekstreamingdiensten. Vorige week kwam de zangeres namelijk met haar nieuw album ‘The Tortured Poets Department’ en zoals altijd brak dat album al meteen records.

Slechts 24 uur na de release van ‘The Tortured Poets Department’ maakte Spotify bekend dat zangeres Taylor Swift een nieuw record had gebroken. Nooit eerder werd een album in één dag tijd meer dan 300 miljoen keer beluisterd. Vandaag, een week na de release, komt daar nog een nieuw record bij. Op één week tijd staat het luistercijfer op Spotify namelijk op 1 miljard.

‘The Tortured Poets Department’

Volgende maand begint zangeres Taylor Swift aan het Europese luik van haar ‘The Eras Tour’ in Parijs. Daarbij brengt ze het beste van al haar albums. Daarbij krijgen fans onder andere hits uit ‘Fearless’ en ‘Speak Now’, maar ook uit ‘Lover’, ‘Folklore’ en haar meest recente album ‘Midnights’.

Die laatste is sinds vorige week dus niet langer haar meest recente album. Want op vrijdag 19 april verscheen ‘The Tortured Poets Department’ waarbij Taylor Swift maar liefst 31 (!) nieuwe nummers loste.

Record

Dat het nieuwe album 31 nieuwe nummers bevat, houdt fans allesbehalve tegen om het te beluisteren. In de eerste 24 uur werd het album maar liefst 300 miljoen keer beluisterd en de voorbije dagen liep dat aantal op tot 1 miljard. Het is de eerste keer ooit dat een nieuw album op Spotify in nog geen week tijd zoveel keer werd beluisterd.

Meer
Lees meer...