Taylor Swift breekt records op Disney+ met haar ‘The Eras Tour’

Wat al werd verwacht, is nu nogmaals bewezen. De release van de The Eras Tour (Taylor’s Version) op Disney+ is een immens succes. In het eerste weekend brak de 3,5 uur durende film namelijk al verschillende records. De hype rond de zangeres is dus nog lang niet gaan liggen.

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) blijft records breken. Nadat zangeres Taylor Swift afgelopen najaar al heel wat fans naar de bioscoop kreeg, is ook de release op Disney+ een gigantisch succes. Op drie dagen tijd is de concertfilm al uitgegroeid tot de nummer 1 muziekfilm op het platform.

The Eras Tour

Swift begon in maart 2023 aan een van de grootste concerttours ooit: The Eras Tour. Daarmee brak ze record na record. In het najaar was de concertfilm Taylor Swift: The Eras Tour ook in de cinema te zien, en ook daar was het een enorm succes. Aangezien heel wat fans, en zelfs ook andere mensen, naar de bioscoop trokken, werd de film ook voor streamingdiensten heel interessant.

Uiteindelijk trok Disney+ aan het langste eind. De streamingdienst betaalde maar liefst 75 miljoen dollar (zo’n 70 miljoen euro) voor de rechten. Maar daar zal het alleszins nog geen spijt van hebben, want al in de eerste paar dagen deed het Taylor Swift-effect zijn werk.

16,2 miljoen kijkuren

De concertfilm verscheen op 15 maart op Disney+ en is op drie dagen tijd al 4,6 miljoen keer bekeken. Afgelopen weekend keken Swifties samen zelfs 16,2 miljoen uur naar de concertfilm. Dat is een gigantisch cijfer, aangezien daar de komende dagen en weken nog heel wat kijkers en kijkuren zullen bijkomen.

Ondertussen is het bijna tijd voor het Europese luik van de ‘The Eras Tour’. De concerten gaan in mei van start in Parijs en eindigen in augustus in Londen.

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) is te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...