Dit gigantische bedrag betaalde Disney+ voor de rechten van de concertfilm ‘Taylor Swift: The Eras Tour’

Disney+ haalde eerder vorige week een grote vis binnen in de streamingoorlog. Volgende maand kan je op de streamingdienst namelijk kijken naar de razend populaire concertfilm Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version). Om die rechten af te snoepen van de concurrentie moest Disney wel maar liefst 75 miljoen dollar (70 miljoen euro) betalen.

In het nieuws: The Walt Disney Company verraste enkele dagen geleden door aan te kondigen dat je binnenkort op Disney+ terechtkan voor Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version). Een heel prestigieuze titel dus om aan hun catalogus toe te voegen, en ook eentje waar ze serieus voor hebben mogen in de buidel tasten. Volgens het doorgaan goed geïnformeerde puck.news betaalde Disney namelijk 75 miljoen dollar (70 miljoen euro) voor die rechten.

Taylor Swift: The Eras Tour

Taylor Swift: The Eras Tour is de concertfilm van de megatour die de Amerikaanse zangeres in 2023 en 2024 deed. De film toont beelden die zijn opgenomen tijdens haar drie concerten in het SoFi Stadium in Inglewood, California in augustus 2023.

  • De film Taylor Swift: The Eras Tour verscheen in oktober in de cinema en groeide al snel uit tot de meest succesvolle concertfilm aller tijden. Met een box office van 261,7 miljoen dollar (243 miljoen euro) doet Taylor Swift bijna drie keer zo goed als de vorige recordhouder Justin Bieber: Never Say Never.
  • Op Disney+ zal je vanaf 15 maart kunnen kijken naar Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version). Het gaat om een soort extended version van de concertfilm die in de cinema te zien was. Naast de concerten zelf bevat de film op Disney+ namelijk ook het nummer Cardigan en vier extra akoestische nummers.

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) is vanaf vrijdag 15 maart te bekijken op Disney+.

Meer
Lees meer...