Argentijnse fans van Taylor Swift kamperen maandenlang om vooraan te staan bij haar concerten

Dat fans van artiesten heel hardnekkig kunnen zijn, is geen geheim. Maar wat Argentijnse fans van Taylor Swift doen, overtreft alles. Een kleine groep diehard Swifties kampeert daar namelijk al sinds juni voor het Estadio River Plate, waar hun grote idool volgende week drie concerten zal geven in haar ‘The Eras Tour’.

Taylor Swift was nooit populairder dan nu. De 33-jarige zangeres heeft er het Noord-Amerikaanse deel van haar compleet uitverkochte ‘The Eras Tour’ al opzitten en ondertussen kan je de concertvideo daarvan ook wereldwijd in de cinema bekijken. In de zomer van 2024 komt Taylor Swift naar Europa, maar eerst in Zuid-Amerika aan de beurt. Dat luik brengt haar op 9, 10 en 11 november naar het gigantische Estadio River Plate in Buenos Aires, Argentinië.

Puntensysteem

Daar zal Taylor Swift sowieso opnieuw zeer enthousiast onthaald worden. Vijf maanden geleden begonnen voor dat stadion namelijk al de eerste tenten met Swifties op te duiken. Op dat moment was de ticketverkoop voor The Eras Tour nog niet eens begonnen, maar dat hield de fans niet tegen. In totaal gaat het om amper vier tenten, maar die worden volgens de website Pitchfork elk door zo’n zestig mensen gebruikt.

De twee organisatoren van deze minicamping met een puntensysteem waarbij wordt bijgehouden hoeveel uren iedereen in zijn tent zit. De uren die je doorbrengt tijdens een storm tellen dubbel, net als het blijven van een volledige nacht. Iedereen is ook verplicht om minstens één nacht per maand te logeren en minstens zestig uur per maand aanwezig te zijn. Als je dat niet doet, wordt je naam van de lijst geschrapt.

Kritiek en gevaar

De organisatoren hebben ook enkele regels bedacht. Zo moet iedereen die in de tenten verblijft minstens 18 jaar zijn. Ze mogen ook alleen de tijd die ze echt vrij zijn in de tent doorbrengen en mogen hun verantwoordelijkheden, zoals school en werk, niet negeren.

Toch is het voor de kampeerders allesbehalve vanzelfsprekend. Ze zijn de voorbije maanden namelijk regelmatig uitscholden door passanten omdat ze “lui” en “vuil” zouden zijn. Bovendien is het vaak ook hectisch aan het stadion, zeker als voetbalclub River Plate een belangrijke wedstrijd heeft. Ondanks dat alles lijken de meeste kampeerders tevreden terug te blikken op hun unieke ervaring. Sommigen hebben zelfs schrik om terug te gaan naar hun gewone leven na het concert van Taylor Swift.

Meer
Lees meer...