Fans van Taylor Swift zorgen voor aardbeving tijdens concert in Seattle

Swifties, oftewel fans van Taylor Swift, hebben nog maar eens bewezen hoe fanatiek ze wel kunnen zijn. Tijdens het optreden van de Amerikaanse superster voor haar ‘The Eras Tour’ in Lumen Field, Seattle in de Verenigde Staten is namelijk een kleine aardbeving vastgesteld.

The Eras Tour’ van Taylor Swift is nu al een van de meest besproken concerttours ooit. Het is de eerste tournee in vijf jaar tijd van de zangeres en dat zorgt voor gigantische belangstelling. De Europese tak van die tour kon op miljoenen belangstellenden rekenen en zorgt ervoor dat tickets voor woekerprijzen worden verkocht op tweedehandssites.

Op dit moment is Taylor Swift nog bezig aan de Amerikaanse tak van haar ‘The Eras Tour’. Dat bracht haar op 22 en 23 juli naar het Lumen Field in Seattle. Tijdens die twee concerten merkte seismoloog Jackie Caplan-Auerbach iets opvallend op. Dat meldt CNN. Op beide dagen is er namelijk gelijkaardige seismologische activiteit vastgesteld in het stadion. Het enige verschil tussen beide dagen is dat de activiteit zondag 26 minuten later gebeurde omdat het concert van Taylor Swift die dag vertraging had.

Swift Quake

Op zijn maximum ging het om een ‘aardbeving’ van 2,3 op de schaal van Richter. Daarmee doet de ‘Swift Quake’ beter dan de zogenaamde ‘Beast Quake’. Dat is een miniaardbeving die in 2011 in Lumen Field is vastgesteld nadat American Football-speler Marshawn ‘Beast Mode’ Lynch een belangrijke touchdown scoorde. De vreugde-uitbarsting die daarop volgde, zorgde voor een beving van 2,0. Omdat die schaal van Richter exponentieel werkt, wil dat zeggen dat het tijdens het concert van Taylor Swift dubbel zo hard beefde. Bovendien duurde de aardbeving van afgelopen weekend ook veel langer.

Taylor Swift Seattle 2023 Eras Tour
Taylor Swift tijdens haar ‘The Eras Tour’ in Lumen Field, Seattle – Bron: Mat Hayward/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management
Meer
Lees meer...