‘Baby Reindeer’: Maker roept op om niet verder te zoeken naar personen die in echte zaak betrokken waren

Netflix heeft een nieuw goudhaantje te pakken met Baby Reindeer. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van een komiek die jarenlang werd gestalkt door een vrouw. Omdat kijkers nu volop op zoek gaan naar de echte dader(s) uit het verhaal, heeft maker en hoofdrolspeler Richard Gadd opgeroepen om dat zeker niet te doen.

Baby Reindeer vertelt het verhaal van komiek Donny Dunn (Richard Gadd) die tijdens zijn job als barman Martha (Jessica Gunning) leert kennen. Na die eerste ontmoeting, waarbij hij de vrouw een kop thee en een luisterend oor aanbiedt, blijkt al snel dat ze geobsedeerd raakt.

Dat zorgt er uiteindelijk voor dat Martha Donny begint te stalken en dat hij zich op geen enkel moment nog veilig voelt. De situatie en angst zorgen er daarnaast ook nog voor dat Donny moet terugdenken aan traumatische gebeurtenissen uit zijn jeugd. Iets wat het hem alleen maar moeilijker maakt.

Ga niet op zoek

De reeks verscheen op 11 april, maar is pas de laatste week echt ontploft. Op sociale media heeft iedereen het erover en dat zal zonder twijfel binnenkort ook te zien zijn aan de kijkcijfers. Maar dat zorgt er natuurlijk ook voor dat kijkers zich meer gaan verdiepen in de gebeurtenissen en het verhaal.

Het verhaal is namelijk volledig gebaseerd op waargebeurde zaken. Sterker nog, maker en hoofdrolspeler Richard Gadd maakte het zelf mee. Maar omdat hij in de reeks al duidelijk empathie wilde tonen tegenover zijn stalker en zelf ook nog dagelijks wordt geconfronteerd met andere zaken uit de reeks, roept hij op om niet verder op zoek te gaan.

“Please, probeer niet te achterhalen wie de echte personen uit dit verhaal kunnen zijn. Dat is niet waarom ik deze show wilde maken”, schreef hij begin deze week op Instagram.

Bekijk de trailer van Baby Reindeer hier:

Baby Reindeer is nu te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...