‘Baby Reindeer’ is nieuw goudhaantje van Netflix: Waar gaat de serie over?

Netflix heeft een nieuwe topserie beet. Sinds 11 april staat de reeks Baby Reindeer namelijk op de streamingdienst en de laatste dagen wordt er druk over gepraat op sociale media. De serie vertelt het verhaal van een komiek die jarenlang gestalkt werd door een fan en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Hoewel Netflix meestal wel weet welke series een groot succes gaan worden en welke niet, krijgt de streamingdienst af en toe eens te maken met een verrassing. Dat was het geval bij onder andere Wednesday en DAHMER. Ook deze maand lijkt er een nieuw goudhaantje te zijn opgestaan: de reeks Baby Reindeer.

De serie wordt ondertussen druk besproken op het internet en Netflix ziet de kijkcijfers alleen maar toenemen. Maar over wat gaat de reeks nu precies?

Baby Reindeer

Baby Reindeer vertelt het verhaal van komiek Donny Dunn (Richard Gadd) die tijdens zijn job als barman Martha (Jessica Gunning) leert kennen. Na die eerste ontmoeting, waarbij hij de vrouw een kop thee en een luisterend oor aanbiedt, blijkt al snel dat ze geobsedeerd raakt.

Dat zorgt er uiteindelijk voor dat Martha Donny begint te stalken en dat hij zich op geen enkel moment nog veilig voelt. De situatie en angst zorgen er daarnaast ook nog voor dat Donny moet terugdenken aan traumatische gebeurtenissen uit zijn jeugd. Iets wat het hem alleen maar moeilijker maakt.

Waargebeurd

Hoewel de reeks er in eerste instantie dus uitziet als een goed bedachte fictiereeks, is de waarheid toch iets verrassender. Alles wat in Baby Reindeer gebeurt is namelijk gebaseerd op waargebeurde feiten. Sterker nog, de hoofdrolspeler in de reeks vertelt zijn eigen verhaal.

Het gaat om komiek Richard Gadd die het verhaal eerder al bracht tijdens een van zijn shows. Hij maakte de situatie echt mee en werd in werkelijkheid dus ook jaren gestalkt door een vrouw die hij eigenlijk helemaal niet kende.

Succes

De laatste dagen is Baby Reindeer niet meer weg te denken van het internet en heeft iedereen het erover. Dat komt mede door het feit dat komiek Richard Gadd met de serie geen misdaad aan het daglicht wil brengen of zichzelf als slachtoffer wil profileren.

Doorheen de reeks toont hij namelijk vaak empathie tegenover zijn stalker en stelt hij ook zichzelf in vraag. De reeks is een pure en eerlijke versie van een ietwat creepy verhaal, waarmee Gadd zichzelf kwetsbaar opstelt. Iets wat duidelijk in goede aarde valt bij de kijkers van Netflix.

Bekijk de trailer van Baby Reindeer hier:

Baby Reindeer is nu te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...