Jenna Ortega over nieuw seizoen ‘Wednesday’: “Er is meer horror”

Na het succes van het eerste seizoen van Wednesday zijn de makers druk bezig aan een vervolg. De voorbereiding voor het tweede seizoen is ondertussen al even bezig. Daardoor kon actrice Jenna Ortega ook al een update geven over het verhaal. In een kort interview laat ze weten dat de nieuwe afleveringen iets meer horror zullen bevatten.

Het tweede seizoen van Wednesday lijkt geen gemakkelijke bevalling te worden. Eerder raakte al bekend dat het personage Xavier niet meer zou terugkeren in het tweede seizoen door wangedrag van acteur Percy Hynes White. Later liet ook actrice Thora Birch weten dat ze door persoonlijke redenen niet meer op de set van Wednesday zal staan.

Uiteindelijk zullen de opnames nu wel bijna van start gaan. Alle voorbereidingen zijn namelijk al getroffen en ook de cast lijkt er klaar voor te zijn. Tijdens de jaarlijkse Emmy Awards liet actrice Jenna Ortega op de rode loper ook al iets los over de inhoud van het tweede seizoen.

Wednesday

Wednesday groeide eind 2022 uit tot een gigantisch succes voor Netflix. Uiteindelijk werd de reeks zelfs de best bekeken Engelstalige serie op het platform. Het was dan ook geen grote verrassing toen de streamingdienst liet weten dat er een tweede seizoen zou komen.

In het eerste seizoen van Wednesday zagen we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeerde in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moest ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast bracht ook de school enkele geheimen met zich mee.

“Meer horror”

Ondertussen wordt er dus hard gewerkt aan een tweede seizoen. Dat de reeks er in de toekomst een beetje anders zal uitzien, lijkt al bevestigd. Eerder liet actrice Jenna Ortega al weten dat ze niet echt hield van de romantische verhaallijn van haar personage. Daar zouden de makers nu ook naar geluisterd hebben, want in het nieuwe seizoen zou niet echt plaats zijn voor zo’n verhaallijn.

In tegendeel, in het volgende seizoen zouden de makers volop de kaart van horror trekken. Dat laat Ortega ook weten tijdens een kort interview op de rode loper van de Emmy’s afgelopen maandag. “Het gaat alvast meer en meer in de richting van een horrorserie”, klinkt het. “Ik kijk er heel erg naar uit, want Wednesday zal, ondanks alles wat ze meemaakt, toch altijd een beetje dezelfde persoon blijven. Er zit alleszins heel wat actie in het volgende seizoen.”

Meer
Lees meer...