‘Wednesday’ is populairste Engelstalige reeks op Netflix volgens nieuw telsysteem

Opvallend nieuws bij Netflix! De streamingdienst heeft namelijk zijn telsysteem aangepast. Daarbij kijken ze niet langer naar kijkuren, maar wel naar kijkcijfers als het op records aankomt. Op die manier is de strijd tussen series met lange en korte afleveringen gelijk. Door dat nieuwe systeem klimt Wednesday ook meteen naar de top van de Engelstalige series op de streamingdienst.

Na enkele jaren is Stranger Things niet langer de populairste reeks op Netflix. Hoewel iedereen er altijd van uitging dat de reeks hét paradepaardje van de streamingdienst was, lijkt dat nu toch vooral Wednesday te zijn. In het nieuwe telsysteem schittert de reeks van Tim Burton namelijk bovenaan de rangschikking.

Nieuw systeem

In de eerste week na de release in november 2022 zat Wednesday al aan 341,2 miljoen kijkuren en in de tweede week aan 752,5 miljoen kijkuren. In de derde week kon de serie zelfs al op een totaal van 1,02 miljard uren rekenen. Na 28 dagen zat de fantasyreeks van Tim Burton namelijk op 1,19 miljard kijkuren, terwijl Stranger Things 4 na één maand op 1,35 miljard kijkuren kon rekenen. In die telling bleef het laatste nieuwe seizoen van Stranger Things dus aan de top staan.

Maar dat is niet langer het geval. Netflix heeft namelijk zijn telling aangepast. Vanaf nu kijkt de streamingdienst niet langer naar het aantal uren dat een serie of film bekeken is, maar wel naar het aantal kijkers. Aangezien het eerste seizoen van Wednesday in zijn volledigheid minder lang duurt dan het vierde seizoen van Stranger Things, had dat natuurlijk een grote invloed op de cijfers.

Wednesday op één

Als er naar het aantal kijkers wordt gekeken, steekt Wednesday de huidige nummer één zelfs voorbij. De reeks werd, volgens Deadline, namelijk 252 miljoen keer bekeken, terwijl het vierde seizoen van Stranger Things ‘slechts’ 140 miljoen keer werd bekeken.

Op de derde plek staat nog steeds DAHMER en op de vierde plek schittert het eerste seizoen van Bridgerton. Die laatste steekt dan weer het tweede seizoen van dezelfde serie voorbij. Bij de niet-Engelstalige series én de series in het algemeen schittert het Zuid-Koreaanse Squid Game nog steeds bovenaan.

Meer
Lees meer...