‘Wednesday’ is na twee weken al derde best bekeken Engelstalige Netflixserie ooit

Wednesday heeft opnieuw een record verbroken. Nadat de Netflixserie al het record van meeste kijkuren voor een Engelstalige serie in één week op zijn naam schreef, heeft het nu ook dat van aantal kijkuren op twee weken tijd verbroken. Daarmee is de serie nu zelfs al de derde best bekeken Engelstalige Netflixserie ooit.

Twee weken geleden kwam de serie Wednesday op Netflix. Die serie gaat over Wednesday Addams (Jenna Ortega), de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family. Zij komt op de Nevermore Academy terecht, waar ze haar paranormale krachten onder controle probeert te krijgen.

De reeks is een enorm succes en is nu al op weg om misschien wel de meest bekeken Engelstalige serie op Netflix te worden. Al moet het daarvoor eerst nog Stranger Things en DAHMER voorbijsteken.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Die zorgde er zelfs voor dat de streamingcijfers van het lied opnieuw de lucht inschoten.

Nieuw record

Maar ook op Netflix blijft de serie maar groeien. In één week tijd werd de serie al 341,2 miljoen uren bekeken en dat aantal is in zijn tweede week nog meer dan verdubbeld. Op dit moment zit Wednesday aan 752,5 miljoen kijkuren, waardoor het al de derde best bekeken Engelstalige serie op de streamingdienst ooit is.

Om het maandrecord te breken moet Wednesday dus enkel nog Stranger Things (1,35 miljard kijkuren op een maand tijd) en DAHMER (856,2 miljoen kijkuren op een maand tijd) voorbijsteken. Daarvoor heeft het dus nog twee weken. Het voorbijsteken van DAHMER lijkt te zullen lukken, maar om Stranger Things van de troon te stoten moet Wednesday zijn succes sterk aanhouden.

Na twee weken heeft de reeks wel Bridgerton seizoen 2 (656 miljoen kijkuren) al achter zich gelaten. Daardoor is het officieel al de derde best bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit. In de algemene lijst komt Wednesday op de vierde plek terecht, want Squid Game (1,66 miljard kijkuren) schittert nog altijd op één.

Bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...