‘Wednesday’ van Tim Burton staat nu op Netflix

De dag is eindelijk aangebroken. Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe reeks Wednesday. Die zal niet gaan over de derde dag van de week, maar zal de dochter van de familie Addams volgen. We mogen ons dus verwachten aan een flinke portie horror, maar dan overgoten met een tienersausje.

De kerstdagen mogen dan misschien wel voor de deur staan, Netflix heeft vandaag toch nog een laat Halloween-cadeautje voor ons in petto. Vanaf vandaag kan je namelijk kijken naar de gloednieuwe horror-/komediereeks Wednesday.

Wednesday

Wednesday wordt omschreven als een – hou je vast – “coming of age supernatural horrorkomedie” die dus het leven van Wednesday Addams volgt. Haar kennen we natuurlijk als de jonge dochter van The Addams Family. In de reeks zullen we haar als 16-jarig tienermeisje te zien krijgen. Ze gaat naar de Nevermore Academy, waar ze probeert om haar paranormale gaven onder controle te krijgen. Daarnaast moet ze ook op zoek naar een gruwelijke seriemoordenaar die de plaatselijke stad terroriseert. Maar ze zal ook bezig zijn met het oplossen van een bovennatuurlijk moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook te maken krijgt met de normale problemen en verwarde relaties van een tienermeisje.

Jenna Ortega, die je kan kennen uit onder andere You en Jane The Virgin, kruipt in de huid van Wednesday Addams. Haar ouders Gomez en Morticia worden respectievelijk gespeeld door Luis Guzmán en Catherine Zeta-Jones. De reeks is een samenwerking van Tim Burton (The Nightmare Before Christmas, Charlie and the Chocolate Factory) met Alfred Gough en Miles Millar. Die laatste twee werkteen al samen aan onder andere Smallville en Spider-Man 2. De populaire regisseur Tim Burton werkt met Wednesday voor het eerst samen met Netflix en maakt ook voor het eerst sinds de jaren 80 een grootschalige serie.

Bekijk hier nog eens de trailer van Wednesday:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...