‘DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ is derde Netflixserie die kaap van 1 miljard kijkuren bereikt

De reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story heeft zijn status als een van de populairste series van dit jaar nog maar eens versterkt. Nog geen drie maanden na de release kan de reeks namelijk al rekenen op meer dan 1 miljard kijkuren. Daarmee moet het enkel Stranger Things en Squid Game voorlaten.

Als er één serie is die in het tweede deel van 2022 heeft verrast, dan is het DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story wel. De reeks kwam in september op Netflix en groeide daarna uit tot de op twee na best bekeken serie op het platform. Ook de laatste weken bleef het aantal kijkuren nog toenemen, waardoor de reeks nu de kaap van 1 miljard kijkuren heeft gehaald.

DAHMER

De serie DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van de seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. Hij werd in 1991 opgepakt na zeventien moorden. Bij sommige van zijn latere slachtoffers maakte Dahmer zich ook schuldig aan necrofilie en kannibalisme. Die inhoud maakte de serie natuurlijk meteen enorm zwaar, maar toch werd die een hype.

Die hype zorgde er onder andere voor dat er op TikTok een challenge ontstond en dat mensen zelfs duizenden euro’s overhadden voor zaken die ooit van Dahmer zijn geweest. De grens tussen wat kon en niet kon, werd daardoor ook alsmaar smaller. Daarnaast zouden de makers ook nooit toestemming hebben gevraagd van de families van de slachtoffers, wat ervoor zorgde dat de serie toch onder vuur kwam te liggen. Later liet regisseur Ryan Murphy weten dat hij wel degelijk contact had gezocht.

Succes

En dat succes vertaalde zich ook meteen in de kijkcijfers. In de eerste maand kon DAHMER al op 824,2 miljoen uren rekenen en dat aantal is nu opgelopen tot één miljard. Daardoor versterkt de reeks zijn derde plaats.

Op de eerste plaats staat nog steeds overduidelijk Squid Game met maar liefst 1,65 miljard kijkuren. Op plaats twee staat het vierde seizoen van Stranger Things op één met 1,35 miljard kijkuren. En na DAHMER volgt Bridgerton seizoen 2 met bijna 700 miljoen kijkuren.

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...