‘DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ heeft beste debuut op Netflix ooit

Sinds woensdag 21 september 2021 kan je op Netflix kijken naar de nieuwe reeks DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Die reeks van Ryan Murphy en Ian Brennan vertelt het verhaal van de seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. En het verhaal kan duidelijk op veel interesse rekenen. DAHMER heeft namelijk het beste debuut ooit voor een Netflixreeks.

Er is al veel gesproken over DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story sinds de release van de reeks vorige week. Zo zijn heel wat mensen van mening dat de reeks Jeffrey Dahmer romantiseert en kwam er ook al kritiek van de families van de echte slachtoffers van Dahmer. Toch vonden heel wat mensen hun weg naar de nieuwe limited serie van Ryan Murphy en Ian Brennan, die zich nu de reeks met het beste debuut ooit op Netflix mag noemen.

Beste debuut

In de eerste vijf dagen sinds z’n release werd DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story 196,2 miljoen uren bekeken. Daarmee kent de reeks met Evan Peters in de hoofdrol het beste debuut van een serie op Netflix ooit. Het gaat daarbij voor alle duidelijkheid om de eerste seizoenen van series.

Het vierde seizoen van Stranger Things, dat eerder dit jaar verscheen, deed het wel beter met maar liefst 286,7 kijkuren in de eerste drie dagen. Maar dat wordt in deze lijst niet meegerekend omdat het gaat om het vierde seizoen van een reeks die al gekend is bij het publiek. En ja, DAHMER doet het dus ook beter dan Squid Game. De Zuid-Koreaanse reeks die uitgroeide tot de best bekeken titel op Netflix ooit, werd pas écht opgepikt vanaf z’n tweede en derde week op de streamingdienst. In die derde week werd Squid Game zelfs maar liefst 571,76 miljoen uren bekeken. Wat tot op heden nog steeds de beste week op Netflix ooit is.

Bekijk hier nog eens de trailer van DAHMER: Monster – The Jeffrey Dahmer Story:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...