Evan Peters zal in nieuwe Netflix-reeks in de huid kruipen van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Binnenkort komt Netflix met een nieuwe reeks over een van de meest beruchte moordenaars ter wereld: Jeffrey Dahmer, ofwel The Milwaukee Cannibal. De reeks zal geregisseerd worden door Ryan Murphy, die eerder al verantwoordelijk was voor onder andere Ratched, Pose en Glee.

Ryan Murphy tekende twee jaar geleden een contract met een waarde van 300 miljoen dollar (252 miljoen euro) bij Netflix. De eerste vruchten van die overeenkomst kregen we al te zien in Ratched en The Prom. Nu werkt de maker van onder andere Glee, American Horror Story en Pose aan een reeks over de beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer.

Jeffrey Dahmer

De reeks, die de titel Monster: the Jeffrey Dahmer story, kreeg, is gebaseerd op de gelijknamige seriemoordenaar. Jeffrey Dahmer vermoordde tussen 1979 en 1991 minstens zeventien mannen. Hij vermoordde ze niet enkel, maar had ook seks met de lijken, at ze op en hield lichaamsdelen of skeletten bij als “aandenken”. Dat leverde hem dan ook de bijnaam ‘The Milwaukee Cannibal’ op. Dahmer werd in 1991 opgepakt toen één van zijn slachtoffers wist te ontsnappen. Hij kreeg een gevangenisstraf van 957 jaar, wat dus neerkwam op levenslang. In de gevangenis werd hij in 1994 vermoord door een andere gedetineerde. Maar het verhaal van Dahmer spreekt nog steeds tot de verbeelding.

De zaak rond Jeffrey Dahmer werd namelijk gekleurd door flaters van de politie. Die had hem al eerder kunnen vatten, maar begin blunder na blunder. In 1991 werd de 14-jarige Konerak Sinthasomphone op straat aangetroffen door twee vrouwen. De jongen was naakt, gedrogeerd en bloedde uit zijn anus. Dahmer kwam ook langs en probeerde Konerak opnieuw mee naar huis te nemen. De vrouwen belden toen de politie die ter plaatse kwam. Dahmer vertelde toen een verhaal dat Konerak 18 was en een vriend van hem, maar dat ze nadat ze te veel gedronken hadden ruzie kregen. De politie geloofde Dahmer en begeleidde het duo naar het huis van Dahmer.

Op geen enkel moment vroegen de agenten een indentificatiebewijs van Dahmer of Sinthasomphone en ook de lijkgeur in het huis van de seriemoordenaar merkten ze niet op. Toen de politie opnieuw vertrok wurgde Dahmer de jongen, had hij seks met het lijk en ontleedde hij het lichaam. Waarna hij de schedel toevoegde aan zijn collectie.

Evan Peters

Evan Peters, die je kan kennen van series als Pose, American Horror Story en WandaVision, zal in de huid van Jeffrey Dahmer kruipen. Doorheen de verschillende seizoenen van American Horror Story bewees de acteur al dat hij perfect in de huid van een seriemoordenaar kan kruipen.

Naast Peters zijn er nog enkele acteurs bekend voor de reeks. Zo zal Niecy Nash de rol van Glenda Cleveland spelen. Zij is de buurvrouw van Dahmer die uiteindelijk de politie belde omdat haar buurman zich “vreemd gedroeg”. Penelope Ann Miller en Richard Jenkins zullen de ouders van Jeffrey Dahmer spelen en Shaun Brown en Colin Ford zullen bijrollen krijgen. Daarbij is al geweten dat Colin Ford de rol zal spelen van een slachtoffer dat kon ontkomen.

De reeks zal bestaan uit 10 afleveringen en zal gaan over de periode van de jaren 60 tot begin de jaren 90. We zullen Dahmer dus volgen van voor hij aan het moorden ging tot het moment van zijn dood in 1994. Het gaat dus om een limited serie waarvan er sowieso geen tweede seizoen zal komen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...